Moto GP mašine paradirale Džakartom, doček kod predsednika

Moto GP 16. mar 202210:16 > 12:00 3 komentara
MotoGp

Predstojećeg vikenda MotoGP karavan je u Indoneziji. Po prvi put posle 25 godina najbolji svetski motociklisti će ponovo voziti u Džakarti i to na stazi Mandalika. Pred početak trkačkog vikenda u petak vozači su se provozali ulicama Džakarte i bili su kod predsednika Indonezije.

Šef indonezijske države Joko Vidodo je ugostio 20 MotoGP vozača koji su se vozili kroz glavni grad Indonezije. Njima se priključio i šef Dorne Karmelo Espeleta. Najpre je organizovan posebni ručak u predsedničkoj palati, zatim su se sreli sa predsednikom, što pokazuje koliko je bitan povratak Svetskog šampionata u motociklizmu u ovu zemlju.

Čak i predsednik Vidodo ima svoj motocikl kog je pokazao najboljim svetskim vozačima, a iza toga su svi krenuli u paradu ulicama Džakarte. Među motociklistima koji su vozili ulicama su bili Takaki Nakagami, Aleks Marks, Mark Markes, Aleks Rins, Đoan Mir, Horhe MArtin, Žoan Zarko, Džek Miler…

MotoGp

„Indonezija zaslužuje trku i imaće je. Trkaćemo se ovog vikenda prvi put posle dugo vremena u Indoneziji i biće to veliki događan i za zemlju i za MotoGP“, rekao je osmostruki šampion Mark Markes.

Čitavu akciju sa staze u Indoneziji gledajte od noći četvrtak na petak na Sport Klubu 3.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare