Moto GP, nova era – samo na Sport Klubu od petka

Moto GP 20. mar 202321:28 komentara
Frančesko Banjaja
© 2017 Ducati Motor Holding spa / PRESS ONLY

Nova sezona Moto GP šampionata počinje predstojećeg vikenda trkom za Veliku nagradu Portugala, a prenosi kompletne akcije očekuju vas tradicionalno na kanalima Sport Kluba.

Pročitajte još

Predstojeći šampionat biće najduži u istoriji, pošto će imati rekordnu 21 stanicu, ali ne samo to, pošto ćemo imati po dve trke svakog vikenda – sprint u subotu i tradicionalnu u nedelju. Sprint trke će biti upola kraće u odnosu na nedeljne, start će biti zakazan za 15 časova, a bodove na njima osvajaće devetorica najboljih.

Uvođenje sprint trka dovešće do potpuno drugačijeg rasporeda tokom vikenda, pa treninzi u kraljevskoj klasi neće biti između onih u Moto3 i Moto2, već će biti poslednji, a kvalifikacije će voziti prvi. Zbog toga pred otvaranje sezone ima mnogo nepoznanica, ali jedna od njih nije to ko će biti glavni kandidati za titulu.

Naslov prvaka brani vozač Dukatija Frančesko Banjaja, koji je italijanskom timu doneo prvu titulu posle 15 godina, a upravo on je obeležio predsezonska testiranja. Banjaja je bez sumnje favorit, a glavni kandidat možda se nalazi na drugoj strani njegovog boksa, gde sada sedi Enea Bastijanini.

Pored Dukatija, od timova se tokom testiranja najbolje pokazala Aprilija, dok su ostali imali manje ili više problema. Pored Banjaje i Bastijaninija među kandidate za titulu ubrajaju se Fabio Kvartararo, Maverik Vinjales i Aleš Espargaro, ali mnogi vrebaju iz prikrajka.

Narednih dana na našem sajtu vas čeka najava sezone, a akcija kreće u petak od 10 časova na SK3.