Moto GP senzacija zvanično: Markes i Banjaja timske kolege!

Moto GP 5. jun 202410:38 101 komentara

U sredu je zvanično potvrđeno da će Mark Markes, osmostruki prvak sveta u motociklizmu, od 2025. godine biti vozač Dukatijevog fabričkog tima u Moto GP šampionatu.

MOTO GP vas u direktnim prenosima očekuje ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Naredne dve godine će 31-godišnji Markes provesti vozeći crveni motocikl iz Borgo Panigalea.

Veoma mi je drago što ću nositi crvene boje Dukatija u narednoj sezoni. Od prvog kontakta sa ljudima iz tog tima, mislio sam da smo se dobro složili. Drago mi je što ću 2025. moći da napravim taj veliki korak i zahvalan sam što mi je pružena šansa. Nastaviću da rastem u timu u kojem je Peko Banjaja bio šampion dve godine zaredom”, rekao je Mark Markes.

NAJČITANIJI ČLANCI NA SAJTU SPORT KLUBA

Uzroci Novakove povrede: Krštenica i krevet u 6.00, ne teren

Ne, nije uspeo Piksijev eksperiment u Beču: Srbija opet luta

Vučić moli Jokića da igra u Parizu: Mnogo ga volim!

Ostaje takođe da se vidi šta će biti sa Eneom Bastijaninijem, koji ove sezone vozi uz Banjaju u Dukatiju. Njegov menadžer Karlo Pernat najavio da će “Bestija” preći u KTM i voziti za Gas Gas naredne sezone.

MOTO GP:

O odluci da se angažuje Markez govorio je i Điđi Dal’Inja, generalni menadžer Dukatija.

Odluka o Banjajinom novom timskom kolegi nije bila laka jer smo imali spisak veoma jakih kandidata. Na kraju, izbor je pao na Markeza jer je njegov talenat neupitan. Njegova urođena ambicija ga tera da raste. Imaćemo 11 titula u našoj garaži sa ovom dvojicom vozača. Moći ćemo uvek da se oslonimo na njhihovo iskustvo i zrelost.

Motociklista iz Servere u tekućoj sezoni takođe vozi Dukati, ali u timu “Gresini Rejsing”. U MotoGP konkurenciji Markes je slavio 2013, 2014, 2016, 2017, 2018. i 2019. godine, a poslednjih godina ima velikih problema sa povredama. Prethodno je osvajao titule i u Moto2 konkurenciji, kao i u klasi do 125 kubika.

Trenutno je treći u generalnom plasmanu MotoGP, ispred njega se nalaze Horhe Martin iz Pramaka i Markesov budući kolega Frančesko Banjaja.

Naredni trkački vikend na programu je od 28. do 30. juna u Asenu, a voziće se za Veliku nagradu Holandije.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare