Debakl Aldegera i Robertsa: Ogura pobedio, Garsija slavi!

Moto GP 26. maj 202413:01 0 komentara

Ai Ogura ostvario je prvu pobedu posle dve godine tako što je iskoristio taktički zreo potez klupskog kolege Serhija Garsije, čoveka koji je mirno prepustio prvu poziciju Japancu nakon što je mogao da vidi Fermina Aldegera kako pada, dok drugog rivala za titulu Džoa Robertsa nije mogao da vidi ni u retrovizoru.

Garsija se sa „pokidanim“ pneumaticima iz borbe sa Aldegerom „sklonio“ Oguri i prihvatio pet bodova manje, a u svemu se junački snašao Džejk Dikson, čovek koji nije vozio u prve dve trke šampionata zbog teške povrede zgloba, u trećoj bio 23, u četvrtoj pao, a u petoj završio kao 17.

Garsija je ozbiljno povećao prednost u generalnom plasmanu nad Robertsom, koji je imao dan za zaborav i uprkos padovima i odustajanjima velikog broja vozača, stigao na cilj tek 11.

Ai Ogura
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Generalni plasman: Serhio Garsija (MT Helmets) 109, Džo Roberts (OnlyFans) 89, Ai Ogura (MT Helmets) 88, Fermin Aldeger (MB Konvejors) 63, Antonio Lopez (MB Konbejros) 62, Aron Kanet (Fantik) 48, Albert Arenas (Gresini) 48, Manuel Gonzales (Gresini) 46…

Šta tek reći za Aldegera, koji je autoritativno vodio ispred Garsije do osam krugova pre kraja, ali se u svemu malo zaleteo, izašao sa staze nakon zvanične opomene, pa mu je direkcija VN Katalonije naredila prolazak kroz „spori krug“.

Kako je skrenuo sa piste, Aldeger je – PAO!

Devetorica vozača nisu završila trku na pisti kraj Barselone koja se zagrejala do 41 stepen Celzijusovih. Pored Aldegera, iz vrha karavana pao je i Eron Kanet, tako da su obojica pala u generalnom plasmanu.

Manuel Gonzales, Selestino Vijeti, Somkijat Čantra, Bari Baltus, Denis Fođa, Izan Gevara, Deniz Ondžu… svi oni završili su trku pre 18. kruga i u ležećem položaju.

Pakleno je bilo i među „trojkama“ gde je junak dana bio David Alonso.

Karavan najboljih vozača planete produžiće iz Španije u Italiju gde već sledećeg vikenda biti vožene trke u autodromu Muđelo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!