MotoGP testiranje: Pol i Aleš najbrži u Indoneziji

Moto GP 11. feb 202211:12 3 komentara
MotoGP.com Cordon Press

Pol Espargaro je bio najbrži na testiranju u Indoneziji na stazi Mandalika. On je imao skoro pola sekundi više u odnosu na vozača Aprilije i brata Aleša.

Po prvi put još od 1997. godine su najbolji sportski motocikli na svetu ponovo vozili krugove u Indoneziji. Na novoj stazi Mandalika je održan prvi dan testiranja. U prvom satu je bio najbrži Žoan Zarko, kasnije je sesija bila zaustavljena kako bi se pročistila staza posle kiše.

Banjaja i Dukatijevci su bili najbolji kada se testiranje nastavilo, zatim je u narednom satu Mark Markes imao najbolje vreme,a potom su se na prvom mestu smenili i svetski šampion Fabio Kvartararo i Maverik Vinjales. Pred sam kraj testiranja i Bred Binder je imao najbrže vreme, ali je zatim testiranje produženo za još 45 minuta.

U tih 45 minuta su braća Espargaro izbila na prvo mesto ispred Bindera. Pol je imao vreme 1:32.466, Aleš je bio 471 hiljaditinki sporiji, a u sekundi zaostatka su bili još Binder, Rins, Kvartararo, Miler, Vinjales, Mir, Doviciozo, Martin i Nakagami. Mark Markes je imao tek 17. vreme, a Žoan Zarko 13.

Testiranje na novoj stazi se nastavlja u subotu, a u Indoneziji će se voziti Velika nagrada 20. marta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare