Nazire se povratak: Doviciozo u pregovorima sa Petronasom

Moto GP 20. avg 202117:38 7 komentara
© Ducati Motor Holding spa

Andrea Doviciozo mogao bi da se vrati u Moto GP karavan pre kraja tekuće sezone.

Sajt therace.com, pozivajući se na svoje izvore u Moto GP padoku piše da je Doviciozo u pregovorima sa Petronas Jamahom.

Nakon objava da se Petronas povlači da će tim biti prodat, kao i da se priprema promena među rukovodećim kadrovima, italinska kompanija ?WithU’ biće novi sponzor. Barem se tako veruje. Na sve to nadodao se i haos koji je u timu nastao nakon otkaza uručenog Maveriku Vinjalesu.

Navodno, italijanska kompanija sada vrši pritisak da tim ima italijanskog vozača, to otvara vrata Doviciozu.

Potencijalna ulaganja kompanije ‘WithU’ mogla bi za Dovicioza da znače i nešto raniji povratak na stazu, možda čak i pre kraja ove sezone.

Nakon raskida saradnje sa Dukatijem, Doviciozo nije vozio 2020. godine, ali je još tada najavio da će se vratiti ako i kada nađe odgovarajući tim.

Vinjalesov odlazak iz Jamahe mogao bi da ubrza prelazak Franka Morbidelija iz Petronasa u fabrički tim, a to bi onda moglo da znači i da ćemo Dovicioza možda videti na stazi i pre sledeće sezone. U tom slučaju bi bio timski kolega Valentinu Rosiju na njegovim poslednjim trkama u karijeri, ali bi imao i najbolji mogući način da se pripremi za 2022. godinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare