Od Q1 do pol pozicije! Mark Markes se zaista vratio!

Moto GP 25. mar 202312:35 komentara
Robertus Pudyanto/Getty Images

U prvu, istorijsku, sprint trku u Moto GP sa pol pozicije krenuće vozač Honde Mark Markes!

Dobili smo zanimljive prve kvalifikacije u sezoni, a pol poziciju za sprint trku (subota, 17 sati, SK3) i trku za Veliku nagradu Portugala koja je zakazana za nedelju osvojio je na svojoj Hondi Mark Markes.

Markes je u prvom krugu Q1 dela kvalifikacija sebi obezbedio mesto u Q2. I to tako što je izvozio najbrži krug i postavio rekord staze u Portimaou. Mark je posao obavio u vremenu 1:37.675!

A onda je u poslednjem krugu, u poslednjim sekundama kvalifikacija došao do novog rekorda staze i pol pozicije! Najbolji krug Markes je izvozio u vremenu 1:37.226.

Izgledalo je da će se čela kolone u prvu sprint trku i nedeljnu trku za Veliku nagradu Portugala krenuti branilac titule svetskog šampiona Frančesko Banjaja, ali Markes nije mislio tako. Banjaja je tako ostao na drugom mestu u kvalifikacijama sa najbržim krugom izvoženim za 1:37.290.

Treće mesto u kvalifikacijama pripalo je vozaču Dukatija Horheu Martinu (1:37.454). Četvrti je bio Migel Oliveira na svojoj Apriliji (1:37.521), a na petom mestu se našao Džek Miler na KTM (1:37.549). Miler je možda mogao i do bolje pozicije, ali ga je skupo koštala greška u trećoj krivini na dva i po minuta do kraja kvalifikacija.

Prvih deset redom kompletiraju: Enea Bastijanini, Maverik Vinjales, Marko Beceki i Luka Marini.

Fabio Kvartararo se na kraju našao na 11. mestu i čeka ga težak posao.

Prva sprint trka sezone počinje u 16 sati, sve pratite na Sport Klubu 3!