Oliveira: Markes je kočio prekasno

Moto GP 27. mar 202318:28 komentara
REUTERS/Marcelo Del Pozo

Pred domaćim navijačima Migel Oliveira je očekivao veliki rezultat. U Portimau mu je najlošiji rezultat bilo šesto mesto i to tokom jutarnjeg zagrevanja u nedelju. Ipak Mark Markes ga je oborio i u trećem krugu je Oliveira umesto na motociklu bio pored staze u bolovima.

Vozač RNF Aprilije je imao odličnu sprint trku gde mu je izmakao podijum. Ipak takođe su mu izmakli i prelomi. Velika je sreća da je Oliveira bez ozbiljnije povrede završio posle sudara sa Markesom.

„Veoma mi je žao što sam domaću trku ovako završio. Posebno posle dva kruga i sa takvim incidentom. Motivisan sam bio jer sam znao da imam dobar ritam, dobru brzinu i mogao sam među pet najboljih. Šteta što sam ovako završio i šteta što je Mark povređen“, rekao je Oliveira.

Portugalac je dao svoje viđenje situaicje nakon što je Markes rekao da nije hteo da pretiče Horhea Martina ni Migela Oliveiru. Njegovo opravdanje je da mu je prednji točak blokirao.

„Kočio je prekasno. Bio je preoptimističan da će napraviti preticanje. Morao je da izbegne Martina jer nije mogao dovoljno da prikoči. I onda nije mene mogao da izbegne sigurno. Ni jedan incident se ne dešava sa namerom, to je jasno. Međutim možda u prvih nekoliko krugova je hteo da ostvari pozicije i mislim da je to bilo pogrešno mesto za to“, rekao je Oliveira.