Ondžu ispustio priliku karijere, Gevara šampionski slavio

Moto GP 6. nov 202211:42 4 komentara
Isan Gevara, Denis Ondžu
Jelena Trajković

Prva od tri trke poslednjeg vikenda, ona u Moto 3 klasi, jedina je bila bez neizvesnosti jer je vozač Gaspas Aspara Isan Gevara obezbedio titulu još na trci za Veliku nagradu Australije sredinom oktobra.

Nevrovatnu borbu vodili su u poslednjem krugu šampion Isvan Gevara i Denis Ondžu koji se lavovski borio, ali je na kraju ostao bez prve pobede u karijeri. Na kraju, sedmom pobedom u sezoni, Gevara je na najbolji mogući način zaokružio šampionsku sezonu. Serhio Garsija, drugi u generalnom plasmanu, trku je završio na trećem mestu.

Sjajno je Onždu napao i uspeo je da pretekne Gevaru u osmoj krivini u poslednjem krugu. U prvom momentu je uspeo da se odbrani, ali je otišao predaleko i Gevara je to znalački iskoristio da dođe do pobede.

Na četvrtom mestu trku u Valensiji je završio Denis Fođa, ispred Ajumua Sasakija.

Najboljih deset redom su kompletirali Adrijan Fernandez, David Munjoz, Diogo Moreira, Rusei Jamanaka i Danijel Holgado.

Jelena Trajković

Dan je u Moto 3 klasi obeležio i poslednji trkački dan Džona Mekfija koji se nakon 20 godina oprašta od šampionata. Mekfi će karijeru nastaviti u Superbajku.

Ono što sledi su završne trke u Moto 2 i Moto GP klasi.

Između Avgusta Fernandeza i Aija Ogure razlika je samo 9.5 bodova. Frančesko Banjaja ima 23 boda više u odnosu na Fabija Kvartarara. Moto 2 trka počinje u 12.15. Moto GP spektakl startuje u 14 sati. Prenosi su na Sport Klubu 2.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare