Peko: Rame bolelo, ali konačno sam u formi od prošle sezone

Moto GP 1. maj 202220:46 5 komentara
Frančesko Banjaja
xJosexBretonx via Guliver

Vozač Dukati Lenovo tima Frančesko Banjaja u nedelju je na stazi „Heres – Anhel Nijeto“ trijumfovao na trci za Veliku nagradu Španije posle odličnog vikenda i poručio fanovima Moto GP karavana da se definitivno „vratio“ posle lošeg starta sezone. U izjavi za medije posle pobede naglasio je da ga je povreda ramena koju je dobio na prethodnoj trci u Portugaliji „plašila“.

Nedeljna pobeda bila je peta u kraljevskoj klasi za italijanskog motociklistu.

Moto GP:

„Bio sam veoma zabrinut jer sam jutro pre trke tokom zagrevanja imao probleme jer nisam uzimao lekove za bolove. Međutim, ‘Klinika mobile’ uvek ima da vam da nešto dobro, pa mi je to zaista pomoglo. U šestoj krivini sam uvek imao problema sa kočenjem – osećao sam kao da mi neko pritiska rame. Bolelo je“, izjavio je Frančesko „Peko“ Banjaja.

„Mislim da smo doneli dobru odluku jer smo prestali da prilagođavamo motocikl meni i odlučili da ga ostavimo takvim kakvim je, kako bih samo mogao da vozim. Sve je bilo malo drugačije – mislim da sam konačno u najboljoj formi, onoj u kojoj sam bio i prošle sezone. Voleo bih da nastavim da vozim ovako, da ne gubim poene više“, rekao je vozač Dukati Lenova.

Šampion Fabio Kvartararo sada na prvoj poziciji u generalnom plasmanu ima 89 bodova, sedam više od starijeg Espargara, a prate ih Bastijanini i Rins sa po 69.

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se za Veliku nagradu Francuske u Le Manu 15. maja, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare