Pol Espargaro najbrži na prvom treningu

Moto GP 13. maj 202211:55 > 12:14
Pol Espargaro
Honda Racing Corporation

Vozač Honde Pol Espargaro ostvario je najbolje vreme na prvom slobodnom treningu pred nedeljnu Veliku nagradu Francuske u Le Manu, sedmu u Moto GP šampionatu.

Povezane vesti

Španac je bio najbrži sa vremenom 1:31.771 ispred Aleksa Rinsa iz Suzukija i Frančeska Banjaje na Dukatiju. U prvih pet bili su još aktuelni šampion Fabi Kvartararo i Aleš Espargaro.

Prvih deset na čuvenoj stazi kompletirali su Žoan Mir, Džek Miler, Maverik Vinjales, Žoan Zarko i Luka Marini.

Mark Marez je bio tek 13. sa vremenom 1:32.266.

Prvi trening obeležili su i padovi Marka Morbidelija i Migela Oliveire, srećom, bez većih posledica.

Vozač Jamahe Kvartararo je lider sa 89 bodova, Aleš Espargaro na Apriliji ima sedam manje, dok treću poziciju trenutno dele Enea Bastijanini (Dukati) i Rins.

Drugi slobodni trening je u 14:05 časova, a kompletnu akciju iz Le Mana gledajte na Sport Klubu.

Najbrži na prvom treningu u Moto 3 klasi bio je Denis Fođa ispred Tacukija Suzukija i Andree Minjoa. Dakle, potpuna dominacija Honde.

U Moto 2 klasi najbrži u prvom treningu bio je Somkijat Čantra sa vremenom 1:36.108, a pratili su ga Augusto Fernandes i Stefano Manci.

Veliku nagradu Francuske iz Le Mana možete pratiti na Sport Klubu uz SBB ili ukoliko još niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)