Pol Espargaro prebačen u Barselonu

Moto GP 26. mar 202312:23 komentara
Pol Espargaro
Image ID: 1025702274 via Guliver

Moto GP sezona je uz mnogo medijske pažnje startovala u Portugalu tekućeg vikenda, a jedna od centralnih tema nažalost je zastrašujući pad koji je u petak na drugom slobodnom treningu doživeo španski motociklista Pol Espargaro. On je hospitalizovan sa brojnim povredama, ali je svima laknulo kada je zvanično potvrđeno da nije životno ugrožen.

Moto GP pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

U najnovijem sapoštenju u vezi sa stanjem 31-godišnjeg Espargara, njegov tim Teh3 nije bio naročito opširan:

VN Portugala:

„Pol Espargaro je tokom noći prebačen u bolnicu Kironsalud u Barseloni i nalazi se pod nadzorom dr Anhela Ćartea. Tim lekara u Barseloni će se sada brinuti o njemu i držaće ga na posmatranju. Zahvaljujemo se bolnici Faro za to što se brinula o njemu otkad je u tu ustanovu Pol doveden u petak popodne“, stoji u kratkom zvaničnom obraćanju medijima.

Sam pad izgledao je zastrašujuće, a Espargaru je pored same staze ukazana prva pomoć pre nego što je prebačen u bolnicu u Faru. Kako je objasnio šef tima Erve Ponšaral, Pol trpi jake bolove zbog svih zadobijenih povreda, ali prognoze su dobre, iako su pregledi pokazali da je zadobio prelom vilice, frakture vratnih pršljenova i kontuziju pluća.

Prognoze kažu da će se Espargaro u potpunosti oporaviti i da će moći da ima normalan život, ali i da će moći da se vrati na stazu. Samo je pitanje koliko će vremena za potpuni oporavak biti potrebno.

U Espargarovoj garaži parkiran je stajao KTM sa brojem 44 i porukom „Brzo se oporavi, Pol“.