Povređeni Beceki ne odustaje od Indonezije, i ne samo on

Moto GP 11. okt 202316:49 5 komentara
Marko Beceki
VR46 Racing Team

Vozač VR46 tima Marko Beceki otputovao je u Indoneziju, gde će pokušati iako je pre četiri dana doživeo prelom ključne kosti zbog čega je operisan.

Pročitajte još

Italijanski motociklista je povredu zadobio tokom treninga na kampu Valentina Rosija u Tavulji, gde polaznici njegove Akademije tradicionalno treniraju vikendima kada nema trka u Svetskom šampionatu.

Prelom ključne kosti je veliki udarac za Becekija u njegovoj borbi za titulu, a tek u četvrtak značće se da li će moći da vozi na stazi “Mandalika”. Vozač VR46 tima trenutno ima 54 boda manje od vodećeg u generalnom plasmanu Moto GP šampionata Frančeska Banjaje, dok je 51 iza Horhea Martina iz Pramak Dukatija.

Pored Becekija, u Indoneziju su se uputili i njegov timski kolega Luka Marini i vozač Dukatija Enea Bastijanini. Marini je doživeo prelom ključne kosti u Indiji, zbog čega je propustio kompletan trkački vikend za Veliku nagradu Japana. Popularni Bestija je, s druge strane, zadobio prelom ruke i noge u padu na “Katalunji” i od tada je van akcije, drugi put ove sezone, pošto je prethodno već odsustvovao oko dva meseca.

Akcija iz Indonezije na programu je od petka do nedelje, uz direktne prenose na Sport Klubu 3, a to će biti prva u nizu tri trke u tri vikenda zaredom, pošto potom slede one u Australiji i Tajlandu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare