Promene u rukovodstvu KTM: Lajtner odlazi, Gvidoti dolazi

Moto GP 25. nov 202111:15 > 11:20
Mirco Lazzari gp, Getty Images

Majk Lajtner nije više tehnički direktor KTM tima, saopšteno je u četvrtak. Njegovo mesto zauzeće Frančesko Gvidoti.

Naredna sezona biće šesta za KTM u Moto GP šampionatu, a austrijski tim najavio je rekonstrukciju pred njen početak.

U četvrtak je saopšteno da Majk Lajtner više neće biti tehnički direktor, već da će u budućnosti imati konsultantsku ulogu.

Lajtner je prvobitno došao u tim 2015. godine, kada je pomogao u formiranju tima za testiranje KTM RC16. Krajem 2016. zvanično je postao sastavni deo Red Bul KTM tima. Od 2017. je bio važan deo organizacije.

Majk je bio ključna figura u našoj misiji da se borimo protiv najboljih na svetu. Zajedno smo oformili strukturu Moto GP tima, okupili pravo osoblje i vozače, koji su postigli izvanredne rezultate. Počeli smo od praznog parčeta papira, a zahvaljujući njemu stvorili smo sjajan tim. Sada, nakon sedam godina, odlučili smo da reorganizujemo naš tim. Ne mogu da izrazim koliko smo zahvalni Majku na trudu koji je uložio u ovaj projekat„, poručio je prvi čovek tima Pit Bajrer.

Kako prenose inostrani mediji, ovu poziciju preuzeće Gvidoti. Italijan ima bogato iskustvo u ‘kraljevskoj klasi’, a prethodnih devet sezona radio je za Pramak. U toj ulozi sarađivao je blisko sa Dukatijem.

Komentari (0)

Vidi sve komentare