Prvenac Kasadeija, pobeda Egertera posle dve godine

Moto GP 15. maj 202216:42 > 16:43 0 komentara
Matija Kasadei
motogp.com

Vozač Ponsa Matija Kasadei došao je do prve pobede u karijeri pošto je slavio na prvoj trci drugog vikenda sezone u MotoE kategorije Svetskog šampionata, dok je Dominik Egerter iz Intakta uzvratio udarac dan kasnije u Le Manu.

VN Francuske

Veliki broj incidenata viđen je tokom drugog trkačkog vikenda, ali se borba za trijumf na obe trke svela dva imena – Kasaideija i Egertera. Najteži kraj iz svih incidenata izvukao je branilac titule Đordi Tores, koji je pretrpeo prelom noge i nije mogao da vozi na drugoj trci.

Mladi Italijan je slavio u subotu, sa osam desetinki prednosti u odnosu na prošlogodišnjeg vicešampiona, koji je profitirao od izletanja Kevina Zanonija u 13. krivini poslednjeg kruga. Njima dvojici se na podijumu pridružio Hikari Okubo, koji brani boje Ajo tima, a sledili su ih prvi šampion MotoE klase Mateo Ferari, Ektor Garso i Migel Pons.

Dan kasnije, Egerter je uzvratio udarac Kasadeiju i tako upisao svoju prvu pobedu posle dve godine, sa nešto više od pola sekunde. Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se Nikolo Kanepa, ispred sunarodnika Zanonija, Erika Granada i Okuba.

Švajcarac je tako preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu, na čijem čelu sada ima 78 bodova, osam više od Granada.

Naredne trke MotoE klase voze se 28. i 29. maja na stazi „Muđelo“ u okviru Velike nagrade Italije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!