Rekord Martina, Banjaja u poslednjem trenutku do Q2

Moto GP 12. apr 202423:27 1 komentar
Horhe Martin
Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images

Završen je drugi trening u Ostinu za Veliku nagradu Amerika. Ovog puta najbrži je bio lider u generalnom plasmanu Horhe Martin, a šampion Frančesko Banjaja vodio je veliku borbu da izbori plasman u Q2 kvalifikacija.

Ovo bi zaista mogla da bude njegova sezona. Ne samo da je Horhe Martin lider u generalnom plasmanu, već deluje kao da nema nameru da stane.

Posle drugog mesta na prvom treningu, na drugom je as Pramaka konkurenciji poslao jaku poruku. Ne samo da je bio najbrži, već je i postavio novi rekordan krug u vremenu 2:01.397.

Veoma zadovoljni posle ovog treninga mogu da budu najbrži na prvom treningu Maverik Vinjales u Apriliji, koji je sada bio drugi sa samo 76 hiljadita dela sekunde zaostatka i Mark Markes u Gresiniju sa 409 hiljaditinki zaostatka.

Na četvrto mesto se ugurao šampion u Dukatiju Frančesko Banjaja i to u bukvalno poslednjim trenucima, čime je izbegao neprijatnost Q1 i direktno se plasirao u Q2 subotnjih kvalifikacija. Na kraju, on je završio sa solidnim vremenom i 411 hiljaditih delova sekunde zaostatka.

Najprijatnije iznenađenje je Franko Morbideli koji je na novom motoru Pramaka zauzeo odlično sedmo mesto, a neprijatna iznenađenja su Bred Binder u Red Bul KTM i timski kolega Džek Miler, pošto su obojica ostali van prvih 10 i direktnog plasmana u Q2.

U subutu su na programu treći trening, kvalifikacije i na kraju sprint trka. Akcija počinje od 15:35, a sprint trka na programu je u 21:50. Sve to biće direktno prenošeno na Sport Klubu 2.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare