Rins propušta ostatak vikenda u Nemačkoj

Moto GP 18. jun 202213:08 > 13:12 3 komentara
Alex Rins
xJosexBretonx via Guliver

Vozač Suzukija Aleks Rins odlučio je da se povuče sa ostatka trkačkog vikenda za Veliku nagradu Nemačke, 10. trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata, zbog povrede zgloba.

VN Nemačke

Španac je dobio zeleno svetlo da vozi na „Sahsenringu“, uprkos povredi koju je zadobio u incidentu na startu Velike nagrade Katalonije, kada je sa staze njega i Frančeska Banjaju izbacio Takaki Nakagami.

Rins je vozio tri slobodna treninga na istoku Nemačke, da bi zatim zajedno sa svojim timom doneo odluku da propusti ostatak vikenda zbog velikih bolova, ali i straha od pogoršanja stanja zgloba. Iz Suzukija su objavili da će španski motociklista sada nastaviti oporavak i da se nada da će se na stazi naći već naredne nedelje, kada se šampionat seli u Asen.

„Odlučio sam, zajedno sa svojim timom, da ne vozim više ovog vikenda. Osećaj u zglobu mi je tokom jutra bio gori nego u petak, mnogo me je bolelo svaki put kada sam pokušao da ostvarim brzi krug, tako da osećam da nisam spreman da se takmičim. Iz tog razloga, želimo da se fokusiramo na oporavak i da se vratim jači u Holandiji. Nadam se da će mi stanje biti bolje u Asenu, pošto je to staza koju mnogo volim“, rekao je Rins.

U japanskom timu su odlučili da odrede zamenu za Rinsa, tako da će Đoan Mir biti jedini predstavnik Suzukija na nedeljnoj Velikoj nagradi Nemačke.

Kompletnu akciju sa „Sahsenringa“ možete da pratite na Sport Klubu 3.