RNF predstavio svoju Apriliju

Moto GP 20. mar 202319:03 4 komentara
Imago Sports Via guliver image

Ekipa RNF Aprilije je poslednja koja je predstavila motocikle za novu MotoGP sezonu. Vozači će biti Raul Fernandes i Migel Oliveira, a obojica se raduju novom izazovu.

Aleš Espargaro i Maverik Vinjales su bili tokom predsezonskih testiranja fantastični na fabričkoj Apriliji. To i nije iznenađenje jer se radi o motociklu koji je Alešu omogućio i da razmišlja o titulu, dok je satelitski tim Aprilije tek na početku tog teškog puta.

Fernandes i Oliveira su dobili prošlogodišnje Aprilijine modele i delovali su solidno na testiranjima i mnogi smatraju da će i oni biti u vrhu na prvoj trci u Portimau predstojećeg vikenda. Oliveira je već pred svojim navijačima u Portugalu jednom i slavio, bilo je to 2020. godine kada je vozio fabrički KTM.

„Dopada mi se izgled motocikla. Boje su drugačije i jedinstvene. Jedva čekam prvu trku na mojoj stazi kod kuće. U 2023. imam novi izazov i nadma se da ću se dobro snaći i da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. Ovaj motocikl ima mnogo potencijala i siguran sam da ćemo rasti kao tim“, rekao je Migel Oliveira.

Raul Fernandes je drugu sezonu u MotoGP. Vicešampion Moto2 klase iz 2021. godine je bio u Teh3 KTM ekipi, a sada je u RNF kod Razlana Razalija.

„Stižem u ovaj tim potpuno osveženog uma. Sve je novo, ne samo boje i veoma sam srećan i probaću opet da uživam na motociklu. Moj cilj je da vratim osmeh na lice. Imam ovde najbolje moguće prilike. Imamo dobar motocikl, i imali smo dobre rezultate na testiranjima“, rekao je Fernandes.

Komentari (4)

Vidi sve komentare