Rosiju uručeni ključevi njegove Tavulje

Moto GP 8. sep 202311:22 7 komentara

Prava žurka priređena je za devetostrukog svetskog šampiona Valentina Rosija u njegovoj rodnoj Tavulji u čast uručenja ključeva tog gradića u italijanskom regionu Marke.

Pročitajte još

Ceremonija je prvobitno bila zakazana za sredinu maja, ali je odložena zbog velikih proplava koje su pogodile taj deo Italije.

Na hiljade ljudi stiglo je u četvrtak uveče u Tavulju u čast ‘Doktora’, a to je bio savršen uvod u ovonedeljnu Veliku nagradu San Marina i Riminija Moto GP šampionata u Mizanu.

“Tavulja je ponosna što ima stanovnika kao što si ti, ti si naš grad učinio poznatim širom sveta”, rekla je Frančeska Paoluči, gradonačelnica Tavulje.

Rosi je krajem 2021. godine stavio tačku na 26 sezona dugu karijeru motocikliste tokom koje je postao jedan od najzaslužnijih za popularnost Moto GP šampionata širom sveta. ‘Doktor’ je u tom periodu osvojio devet titula, od toga sedam u kraljevskoj klasi, upisao 115 pobeda i ukupno 235 podijuma. Još dok se bavio motociklizmom pokrenuo je Akademiju čiji polaznici Franko Morbideli i Frančesko Banjaja osvojili titule u Svetskom šampionatu, a Peko je prošle godine postao prvi njegov učenik koji je postao šampion kraljevske klase. Takođe, ‘Doktor’ ima svoj tim u najjačoj kategoriji, za koji voze njegov polubrat Luka Marini i Marko Beceki, najveće iznenađenje ove sezone.

View this post on Instagram

A post shared by VR46tribe (@vr46tribe)

“Presrećan sam, hvala vam. Pitao sam se kakve su prednosti ovih ključeva, ali sada znam da mogu da otvaram i zatvaram zidove grada, pa ako želite da uđete morate meni da se javite. Hvala mojim navijačima koji su me podržavali tokom karijere širom sveta. Bilo je lepo doći do staza na najdaljim delovima sveta i imati toliku podršku, da ne pominjem Mizano i Muđelo. Imati toliku podršku je bio lud osećaj, hvala vam svima”, rekao je Rosi.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se ovog vikenda na stazi “Marko Simončeli”, uz direktne prenose na Sport Klubu 2.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare