Savadori najbolji u promenljivim uslovima u Štajerskoj

Moto GP 6. avg 202115:07 > 15:19
Lorenco Savadori
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Aprilije Lorenco Savadori iznenađujuće je ostvario najbrži krug na drugom treningu pred 10. trku Moto GP šampionata, Veliku nagradu Štajerske.

VN Štajerske

Italijanski motociklista se najbolje snašao u promenljivim uslovima na „Red Bul ringu“, zbog kiše koja je padala u austrijskim Alpima.

Savadori je do čela poretka došao zahvaljujući krugu od 1:31.304 minuta, sa desetinkom i po prednosti u odnosu na Žoana Zarka na Pramak Dukatiju. Treće mesto zauzeo je branilac titule Đoan Mir, a unutar jedne sekunde od vozača Aprilije bili su samo Frančesko Banjaja na fabričkom Dukatiju i Aleš Espargaro, timski kolega Italijana.

U borbi za sam vrh dugo je učestvovao Mark Markes na Repsol Hondi, ali je njegov najbrži krug poništen jer je izašao van okvira staze i klasifikovan je kao 10. Između najbolje petorice i njega našli su se Aleks Rins na Suzukiju, vozač LCR Honde Aleks Markes, Iker Lekuona iz Teh3 tima i vozač Jamahe Maverik Vinjales.

S obzirom na kišu, niko od vozača nije popravio svoje vreme u odnosu na prvi trening, na kojem je najbrži bio Takaki Nakagami na LCR Hondi. Japanac je tokom popodneva bio tek 17, nešto manje od dve i po sekunde iza Savadorija, ali manje od sekunde iza desetoplasiranog Markesa. Pored Nakagamija, od vozača koji su bili među najboljom desetoricom tokom prepodneva, nekoliko sati kasnije van tog društva bili su Pol Espargaro, Džek Miler i Fabio Kvartararo na pozicijama od 13. do 15. Uz njih četvoricu plasman u drugi deo kvalifikacija drže još Mir, stariji Espargaro, Rins, Markes, Vinjales i Zarko.

Drugi trening u Špilbergu protekao je bez Migela Oliveire iz KTM rejsinga, koji je tokom prepodneva doživeo nezgodan pad, u kojem, srećom, nije zadobio nikakve prelome. Njegov timski kolega, tačnije povratnik zahvaljujući specijalnoj pozivnici, Dani Pedrosa imao je tek 21. vreme u promenljivim vremenskim uslovima, a iza njega se našao samo devetostruki svetski šampion Valentino Rosi, koji je najavio povlačenje na kraju sezone. Drugi povratnik Kal Kračlou, koji menja povređenog Franka Morbidelija u Petronas Jamahi, imao je 20. vreme.

Akcija u Štajerskoj nastavlja se u subotu trećim treningom od 9.55, četvrti je na programu od 13.30, dok se kvalifikacije voze od 14.10 i sve možete da pratite na Sport Klubu 2. Trke startuju u nedelju od 11 časova, na Sport Klubu 1.

Komentari (0)

Vidi sve komentare