Veliki Banjaja: Umesto poklona – donacija dečjoj bolnici

Moto GP 9. jul 202415:16 29 komentara

Trostruki svetski šampion Frančesko Banjaja oduševljava svojom vožnjom na stazi, a koliko je veliki i van nje pokazao je gestom za poštovanje pred predstojeće venčanje sa svojom izabranicom Domicijom Kastanjini.

Peko i Domicija će se venčati 20. jula u Pezaru, a pre svečanog čina odlučili su da sve poklone koje dobiju doniraju u humanitarne svrhe za Uniju italijanskih roditelja čija deca boluju od raka i Dečju bolnicu kraljice Margerite u Torinu.

Pročitajte još

I Banjaja i njegova izabranica su iz Torina, a iako će u brak stupiti nekih 500 kilometara dalje, odlučili su da se na neki način oduže svom rodnom gradu.

Direktorka odeljenja za patologiju i dečju negu Franka Fađoli bila je ta koja je javno otkrila nameru aktuelnog šampiona kraljevske kategorije i njegove buduće supruge, a javnu zahvalnicu uputio je i prvi čovek Unije roditelja Enriko Pira. Novac koji će biti uplaćen posle njihovog venčanja biće iskorišćen za opremanje sale za fiskulturu koja će biti od ključne važnosti za oporavak malih pacijenata bolnice u Torinu.

Banjaja je proteklog vikenda na stazi “Sahsenring” upisao četvrtu pobedu zaredom, iskoristivši grešku svog velikog rivala Horhea Martina, pa je na letnju pauzu otišao sa 10 bodova prednosti u odnosu na Španca.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare