Veliki broj vozača i članova timova bez vize za Indiju

Moto GP 19. sep 202312:08 2 komentara
moto gp
Udo STIEFEL / ATP images via Guliver Image

U vikednu koji je pred nama Moto GP sezona će biti nastavljena u Indiji, a ko će do Indije stići to ostaje da vidimo jer brojni timovi i vozači propuštaju letove zbog problema sa vizama.

Uz to, mnogo se priča i o tome da se zapravo i ne zna u kakvom je stanju staza pa su se čak pojavile i spekulacije da možda trke neće ni biti nakon što timovi stignu i obave se pregledi staze. Na Buda stazi gotovo deceniju nije organizovana trka u bilo kom motosportu.

Prema savetima iz Dorne, timovima je preporučeno da za dobijanje viza koriste lokalnu agenciju jer se očekivalo da to može da ubrza proces.

Međutim, veliki broj radnika iz timova, a među njima i brojni vozači, a prema saznanjima Sport Kluba i ceo jedan tim sa vozačem, još uvek nisu dobili vize. Za neke fabričke timove problem je i u tome da su vize dobili po jedan ili dva od po 40 plus članova tima.

Kako stvari stoje kao dodatni problem će se pojaviti carina jer sve što za potrebe trke i timova ulazi u Indiju mora da prođe carinu kako bi moglo da bude prosleđeno dalje u Japan koji je sledeća destinacija.

Moto GP gledajte ekskluzivno na kanalima Sport Kluba

Bonus video