Vinjales najbolji na testiranju, Markez odličan, Binder pao

Moto GP 28. nov 202317:04 24 komentara
Maverik Vinjales
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Najbrži na testiranju Moto GP šampionata u Valensiji bio je vozač Aprilije Maverik Vinjales, koji je svoj najbolji krug odvezao za 1:29:253 minuta.

Drugo mesto pripalo je Bredu Binderu, koji je izleteo sa staze prilikom pokušaja da postavi najbrže vreme sedam minuta pred kraj, ali je svakako pre toga postavio vreme koje je za 0,028 sekundi bilo sporije od najboljeg ostvarenja.

Treće mesto zauzeo je Marko Beceki sa zaostatkom od 93 hiljadita dela sekunde. Četvrti je bio Mark Markez na svom debiju za Gresini – na ovogodišnjoj verziji motorcikla, koji će zapravo i voziti naredne sezone. Dojučerašnji as Repsol Honde je imao 0,171 sekundi zaostatka za Vinjalesom.

Najboljih 10 su kompletirali Raul Fernandez, Aleks Markez, Fabio Diđanantonio, Enea Bastijanini, Džek Miler i Luka Marini. Marini je, kao i Zarko koji je zauzeo 17. mesto, nastupao za Hondu.

Aktuelni šampion Frančesko Banjaja zauzeo je 11. poziciju Morbideli je „nasledio“ Zarka na Pramak Dukatiju, a jedini debitant je šampion Moto2 klase – Akosta.

Testiranja su trajala ukupno šest sati – po tri tokom prepodnevnog i popodnevnog dela. Jedini vozač koji nije vozio u drugom delu bio je Aleš Espargaro, koji je i odvezao najmanje krugova – zbog povrede koju vuče još od Velike nagrade Katara. On se po završetku svog nastupa uputio ka Barseloni, gde će lekarskim testiranjima biti utvrđeno koliko je ozbiljna njegova povreda, a sumnja se da je stanje lošije nego što je prvobitno procenjeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare