Desetorica najbržih u tri desetinke! Dominacija Dukatija

Moto GP 19. avg 202215:09 > 18:00 1 komentar
Žoan Zarko
MotoGP com Cordon Press via Guliver

Vozač Parmak Rejsinga Žoan Zarko ostvario je najbolje vreme u sjajnom drugom treningu pred nedeljnu trku Moto GP šampionata na "Red Bul ringu".

Povezane vesti

Neverovatan je podatak da je razlika između prvog i desetoplasiranog Breda Bindera bila manje od tri desetinke što najbolje govori koliko je kvalitetan bio drugi izlazak na stazu.

Aleš Espargaro, koji se nije plasirao u Q2, bio je tek 11. sa svega tri i po desetinke zaostatka za Zarkom.

Drugo mesto zauzeo je najbrži iz prvog treninga Džek Miler na fabričkom Dukatiju, a treći je bio Zarkov klupski kolega Horhe Martin.

U prvih osam bila su čak sedmorica sa Dukatijevim motorom – pored Zarka, Milera i Martina tu su još Frančesko Banjaja, Luka Marini, Marko Beceki i Enea Bastianini, a između njih, na četvrtoj poziciji, smestio se Fabio Kvartararo na Jamahi. Najboljih deset pred treću sesiju u subotu kompletirali su Maverik Vinjales i Binder.

Do kraja šampionata osalo je još osam trka, a aktuelni prvak sveta Kvartararo je vodeći u generalnom plasmanu sa 180 bodova. Drugi je Aleš Espargaro sa 158 bodova, a Frančesko Fanjaja ima 131.

Treći trening u Moto GP kategoriji je u subotu u 10 časova, četvrti u 13:30, a kvalifikacije su na programu u 14 sati.

U drugom treningu Moto 3 kategorije najbrži je bio Denis Fođa (Leopard Rejsing) sa vremenom 1:41.774 ispred Deniza Ondžua (Red Bul KTM Teh3) i Džona Mekfia (Maks Rejsing).

Drugi trening obeležio je i incident u kome su učestvovali Ondžu i Lorenco Felon. Turčin je u brzom krugu u krivini zasmetao Felonu i obojica su završili van staze, bez povreda i uz izvinjenje Ondžua.

U Moto2 konkurenciji najbrži na „Red bul ringu“ je u petak bio Tajlanđanin Somkijat Čantra iz Idemicu Honde sa 1:34,3530. Pratio ga je timski kolega Ai Ogura, a treće vreme zabeležio je Španac Augusto Fernandez iz Red Bul KTM.

U MotoE konkurenciji Erik Granado iz Brazila je bio brži od ostalih sa 1:41,390, a najbolji posle njega bili su Italijani Matija Kasadei i Mateo Ferari.

Kompletnu akciju možete da pratite na Sport Klubu 3 uz SBB, Total TV i EON platformu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare