Harvik osvojio Nju Hempšir za šesti trijumf u sezoni

Nascar 23. jul 20182:49 > 3:11
Brian Lawdermilk/Getty Images

Vozač Stjuart Has rejsinga Kevin Harvik pobedio je na trci u Laudonu u Nju Hempširu, 20. u sezoni Monster Enerdži NASCAR kup serije.

Harvik je ostvario šesti trijumf u sezoni NASCAR serije, pošto je u Nju Hempširu vodio veliku borbu sa Kajlom Bušom iz Džo Gibs rejsinga, koji je i bio na prvom mestu  u poslednjoj deonici trke. 

Kevin Harvik se uključio u borbu za prvo mesto pri samom kraju trke, a agresivnim preticanjem Kajla Buša sedam krugova pre kraja uspeo je da dođe do čelne pozicije, koju je potom i sačuvao. 

Posle 301. kruga u Nju Hempširu do trećeg mesta i svog najboljeg plasmana u sezoni došao je Arik Armirola, vozač Stjuart Hasa, dok je aktuelni šampion Martin Trueks junior bio četvrti na cilju. 

Kurt Buš je bio na prvom mestu najviše krugova (94 od 301), ali je na kraju završio kao osmi. 

Loši vremenski uslovi i velika količina padavina su pretili da odlože trku u Laudonu, ali se na kraju vozilo sa tri sata kašnjenja. Pri samom kraju trke je kiša ponovo bila veliki problem, ali je ipak odvozan planiran broj krugova. 

U generalnom plasmanu vozača vodi Kajl Buš sa 844 poena, drugi je Kevin Harvik sa 791, dok treće mesto zauzima Martin Trueks junior sa 740. 

Sledeća trka NASCAR serije vozi se 29. jula na stazi Pokono u Long Pondu u Pensilvaniji, a možete je pratiti u direktnom prenosu na kanalima Sport Kluba.