Doktor prelazi na četiri točka!

Ostala takmičenja 13. jan 202214:56 > 14:56 5 komentara
Valentino Rosi
AP Photo/Gerhard Schiel

Valentino Rosi je u četvrtak ozvaničio saradnju sa ekipom WRT Audi u Svetskom GT šampionatu. Valentino će voziti trke izdržljivosti i sprint trke koje se održavaju kroz deset događaja u toku 2022. godine.

Valentino neće tek tako otići u penziju. Posle dugog niza godina kog je proveo u svetskom šampionatu u motociklizmu legendarni Rosi će se oprobati u trkanju na četiri točka. On će voziti u evropskom GT svetskom izazovu, šampionatu u kojima se trkaju četvorotočkaši prilagođeni po FIA GT3 pravilima.

Rosi je u decembru bio na testiranju u Valensiji, a iza toga je u januaru potpisan ugovor za čitavu sezonu u GT šampionatu.

On će voziti i u Kupu izdržljivosti i u Sprint kupu, a prva trka je u aprilu u Imoli. Takođe će se voziti i u Mizanu u julu što je maltene domaća trka za Valentina, dok će po prvi put on probati i u trci koja traje 24 časa na belgijskoj stazi Spa.

WRT tim u kog stiže Rosi je iz Belgije i 2021. je ekipa osvojila tituu što joj je bila četvrta kruna u ovom sportu.

„Presrećan sam što dolazim u WRT. Svi znaju da sam veliki fan trkanja i da sam uvek hteo da se trkam na četiri točka kada se završi moja MotoGP karijera. Sada ću se posvetiti ovom trkačkom programu na visokom nivou i uz profesionalni pristup. WRT tim savršeno odgovara i nestrpljiv sam da počnem ovu novu avanturu u ovom šampionatu“, rekao je Valentino Rosi.

Komentari (5)

Vidi sve komentare