Hamlin najbrži i u Teksasu

Brian Lawdermilk/Getty Images

Vozač Džo Gibs Rejsing tima Deni Hamlin ostvario je drugu ovosezonsku pobedu u Moster Enerdži kup seriji u Teksasu na stazi dugoj 500 milja.

Trijumf Hamlina ostaće upamćen zbog čionjenice da je u prvoj etapi imao kaznu zbog neprilagođene brzine u pit roudu, ali je kasnije dobrom taktikom i kvalitetnom vožnjom uspeo da iskoristi neke dobre momente u trci i dođe do trijumfa.

Dobri momenti za njega bili su pre svega problemi za vozače Penskeove ekipe. Pobednik prve etape Džoe Logano imao je kaznu zbog ‘lutajuće gume’, a kasnije je i zbog problema sa prednjim delom automobila ispao iz konkrencija za pobedu u trci.

Sa druge strane, zbog tehničkih problema morali su da odustanu Bred Keslovski i Rajan Blejni.

Ipak, ‘najveću uslugu’ Hamlin je dobio od timskog kolege Kajla Buša, koji je vodio na 50 krugova pre kraja, a onda je zbog problema sa gumama završio na bankini. Buš je uspeo kasnije da stigne do boksa, ali nije bilo dovoljno vremena da ozbiljnije ugrozi Hamlina.

Inače, Buš je propustio priliku da zaokruži fantastičan vikend u Teksasu s obzirom na to da je u dva dana pobeđivao u šampionatima Trak i Ksviniti serije. Na taj način Buš je došao do svoje 202. pobede u Naskaru, ali jednostavo na ovoj trci nije imao prilike da kompletira het-trik.

Drugo i treće mesto osvojili su vozači Strjuart Has Rejsinga Klint Bojer i Danije Suarez.

Interesanto da su u dosadašnjih sedam trka pobeđivali isključivo vozači Džo Gibs Rejsinga i tima Penski.

Sledeća trka vozi se 7. aprila u Tenesiju.