Danil Kvjat vozi tri Naskar trke

Ostala takmičenja 28. jul 20228:40 > 8:41 2 komentara
AP Photo/Andy Wong via Guliver image

Rus možda ne može da vozi u Formuli 1, ali zato može u šampionatu koji je u Americi omiljen. Nekadašnji vozač Red Bula Danil Kvjat će sesti u automobil u Naskar šampionatu na tri trke.

Danil Kvjat nije u Formuli 1 od 2020. godine kada je izgubio mesto u AlfaTauriju. Iza toga je bio rezervni vozač Alpina, a sada je došlo vreme da svoju karijeru malo preorijentiše na druga takmičenja. On će voziti tri trke u Naskaru, ali to ne vidi kao restart karijere.

„Hoću da dam mnogo energije Naskaru. Hoću da probam da budem što bolji i da budem konkurentan. Hteo sam da radim nešto veoma kul posle karijere u Formuli 1, a nisam video ništa više kul od Naskara to je sigurno“, rekao je Kvjat.

On će inače voziti za Tim Hezeberg i biće na tri trke koje se ne voze na ovalnim pistama. To su Indijanapolis, Votkins Glen i Šarlot. Inače Kvjat je trebalo da učestvuje u FIA Svetskom šampionatu izdržljivosti u timu Dži-Drajv rejsing, ali je FIA zabranila svim ruskim takmičarima da učestvuju u njenim nadmetanjima zbog vojne operacije u Ukrajini.

U Formuli 1 Kvjat je vozio najpre za Toro Roso, zatim za Red Bul sa kojim je imao jedno drugo i jedno treće mesto 2015. i 2016, a potom je opet bio u Toro Rosu odnosno Alfa Tauriju sa kojim j eimao treću poziciju u Nemačkoj 2019. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare