Ferari se vraća Le Manu, Lekler bi voleo da vozi

Ostala takmičenja 1. mar 202120:45 0 komentara
Clive Mason/Getty Images

Šarl Lekler rekao je da bi voleo da učestvuje na 24 sata Le Mana u Ferariju koji je iskazao nameru da od 2023. ponovo učestvuje u ovom takmičenju.

Ferari ima vrsan pedigre na poznatom takmičenju na kome je slavio devet puta i zabeležio 36 pobeda i već je počeo razvoj automobila za novi nastup na Le Manu – 50 godina nakon poslednjeg zvaničnog učešća.

„Volim Le Man, uvek mi se dopadao. Ako bi mi se ukazala prilika bio bih veoma srećan da učestvujem. U ovom momentu mi je prioritet Formula 1, ali ako bi mi se ukazala prilika, zašto da ne“, rekao je Lekler.

Karlos Sains kaže da ipak želi da se fokusira na Formulu 1 iako podržava Ferarijev novi projekat.

„To je veoma interesantan projekat. Sjajno je da brend poput Ferarija želi da učestvuje na Le Manu i ja ću biti glavni navijač. Ali, čeka me mnogo posla i želim da se fokusiram na Formulu 1, u ovom momentu ne razmišljam o drugim projektima. Pratiću šta se dešava, ali iz daljine“, rekao je Sains.

Šef Ferarijevog tima Matia Binoto kaže da odluka Ferarija da se vrati Le Manu nema nikakve veze sa finansijskim pravilima koja će stupiti na snagu od 2022.

„Program je napredovao do te mere da i mi kao kompanija želimo da imao učešće u tome. Ferari je jedinstvena kompanija i nije važno ko rukovodi nekim projektom, ali ja lično neću biti direktno umešan u projekat Le Mana. Skuderija je u potpunosti koncentrisana na Formulu 1, ali svakako možemo da pomognemo svojim iskustvom i to ćemo i uraditi“, rekao je Binoto.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!