Nikola Miljković do podijuma u Monci

Foto: Tempo Racing Team

Srpski vozač, koji nastupa u takmičenju Clio Cup Europe, osvajanjem trećeg mesta na subotnjoj trci u Monci ostvario najveći uspeh ove sezone.

Srpki poznati automobilista Nikola Miljković zabeležio je odličan rezultat u 13.ovosezonskoj rundi izuzetno konkurentog takmičenja Clio Cup Europe. Na stazi u Monci,
Miljković je u subotnjoj trci briljantnom vožnjom uspeo da osvoji treće mesto i tako se domogne podijuma, iako je startovao sa 12. pozicije.

Vozač beogradske ekipe Tempo Racing Team je kroz cilj prošao šesti, ali je ipak završio na trećem mestu. Naime, zbog nesportske vožnje i penalizacije prvobitni poredak

promenjen je odlukom sudija, tako da je Felipe Jelmini ostao bez trijumfa, a pobednikom je proglašen Anthony Jurado, dok je drugi bio David Pouget.

Istovremeno, Miljković je bio najuspešniji u borbi za Challenger. Tu konkurišu debitanti u ovom izuzetno zanimljivom i ujednačenom takmičenju, gde je u trkačkim
automobilima Renault Clio kup specifikacije redovno više od 35 vozača na stazi, mahom iskusnih Francuza i Italijana.

U nedelju, usled kiše i problema sa setup-om, naš as nažalost nije uspeo da ponovi fenomenalan rezultat, ali je i pored svih izazova na mokroj stazi prošao sasvim solidno i završio u gornjoj polovini tabele.

Do kraja sezone ostala su još dva trkačka vikedna odnosno četiri trke – u Francuskoj, na stazi Paul Ricard (14-16.10) i u Španiji, na stazi Cataluyna (11-13. 11).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare