Rea: U pravu je Rosi, šteta što nisam probao MotoGP

SuperBike 17. okt 202111:00 3 komentara
xDavidxRamirezx

Šestostruki svetski šampion u Superbajku Džonatan Rea je saglasan sa Valentinom Rosijem oko toga da je šteta što ovaj Britanac nikada nije došao u MotoGP šampionat. On dodaje da je lepo od Doktora što mu je udelio takve komplimente.

Jedini put kada smo videli Džonatana Reu na MotoGP motociklu bilo je 2012. godine. Tada je zamenio Kejsija Stonera u Hondi i zabeležio je jedno osmo i jedno sedmo mesto. Ipak iako je bilo priča da bi mogao da pređe u MotoGP šampionat Rea je ostao veran Superbajku u kom je osvojio šest titula šampiona i trijumfovao je na 107 trka.

Te reči Valentina su veoma lepe jer je jedan od najvećih motociklista svih vremena i mnogo se poštujemo međusobno. Nekad mi pošalje poruke posle trke i obrnuto. Veliki sam njegov navijač. Naravno da je šteta što nikad nisam imao šansu da vozim u MotoGP čitavu sezonu. Nije bilo loše to što sam ostvario 2012. godine. Ali tako je kako je. Imao sam teške trenutke u prethodnom timu, ali kada sam došao u Kavasaki bio sam veoma srećan„, rekao je Džonatan Rea.

On kaže da je jedini znak pitanja u njegovom životu šta bi bilo da je prešao u MotoGP.

Ne mogu da žalim jer nikada nisam imao priliku, ali to je život. Vozači nekad ne mogu sami da odlučuju, moraš da ideš sa prilikama i nažalost nikada nisam imao tu šansu„, dodao je Rea.

On inače po svemu sudeći neće odbraniti titulu u Superbajku. Njegov niz od šest titula verovatno će prekinuti Turčin Toprak Razgatliolu koji ima 24 boda više od Džonatana na pet trka do kraja.

Komentari (3)

Vidi sve komentare