Tim „Poršea“ trenutno vodi u trci „24. časa Le Mana“

Automoto 16. jun 20240:39 1 komentar
Printskrin

Zbog incidenta na stazi, automobili su na granici između subote i nedelje vozili oko sat ipo vremena u koloni iza "sugurnosnog vozila", i iščekivali da sudije dozvole nastavak trke, posle popravke oštećenja na zaštitnoj ogradi.

Trenutni lider trke je posada „Porše Penske Motorsport“ tima sa startnim brojem 5, koju sačinjavaju Australijanac Met Kembel, Danac Mihael Kristensen i Frederik Makoviecki iz Francuske sa 117 preveženih krugova. Imaju trenutnu prednost od 40,131 sekundi ispred posade „Kadilaka“ sa brojem 2, koju čine Erl Bamber (Novi Zeland), Aleks Lin (V. Britanija) i Aleks Palou (Španija).

Po startnom signalu 92. izdanja legendarne trke izdržljivosti – „24. časa Le Mana“, koji je zastavom označio fudbalska legenda Francuske, Zinednin Zidan, na čelu su se našle dve posade „Ferari AF Korsa“ fabričkog tima, za čijim volanima su bili Danac Nilsen i Italijan Đovinaci.

U vođstvu su se u prvom satu trke potom smenjivale posade „Poršea“, „Ferarija“ i „Kadilaka“, dok posle nekih dva časa vožnje nije zasela na čelu privatna posada „AF Korse“ sa „ferarijem 499P“ koju sačinjavaju Poljak Robert Kubica, Izraelac Robert Švarcman i Jifei Je iz Kine.

Trka je nastavljena posle više od sat ipo vožnje iza „sigurnosnog vozila“, zbog incidenta koje je imalo hiperkar vozilo sa startnim brojem 15,  iz „BMW M Tima WRT“, koje se zakucalo u ogradu, srećom bez posledica po vozača. Incident se dogodio posle gubitka kontrole nad vozilom, u trenutku kad je za volanom bio Belgijanac Dreis Vantor.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare