Uroš Brkić drugi na brdskoj trci u Sloveniji

Automoto 9. jun 202419:38 0 komentara
Privatna arhiva

Srpski automobilista za volanom prototipa "Norma M20F" na stazi u Gorjancima osvojio je devet bodova u klasi E2 SC, u Šampionatu Centralnoevropske zone (CEZ).

Prvo mesto posle dve prevezene trke u klasi E2 SC osvojio je Čeh Aleš Mlejnik ispred Brkića, dok je treća pozicija pripala slovenačkom automobilisti Vladimiru Stankoviću.

„Imao sam peh u prvoj trci. Na nekih 100 metara pre cilja ostao sam bez sajle gasa, ali sam ipak prošao kroz cilj. U pauzi između dve trke otklonili smo kvar, ali, bilo je nemoguće da nadoknadim zaostatak od četiri sekunde posle prve trke i ugrozim Mlejnika“, prokomentarisao je Brkić.

Na stazi u Gorjancima ukupno je startovalo 83 vozača u konkurenciji turing i GT automobila, prototipova i formula, potrdio je Brkić.

„U mojoj E2 SC klasi bilo je šestorica vozača, a računajući i formule, ukupno nas je startovalo devetorica. Uslovi za trkanje nisu bili sjajni. Staza je prilično neravna i nestabilna za vožnju“, istakao je Brkić.

Posle tri trkačka vikenda (Poljska, Češka i Slovenija), Uroš Brkić, koji brani prošle godine osvojenu titulu u klasi E2 SC, na kontu ima 18 bodova i nalazi se na drugom mestu u generalnom plasmanu. Vodeći je Čeh Petr Trnka sa 25 bodova.

Narednog vikenda na programu je četvrto takmičenje u ovogodišnjem CEZ šampionatu na brdskim stazama. Trkački vikend biće organizovan u Splitu, na tradicionalnoj 27. „Nagradi Radošić Sv. Dujam“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!