Uroš Brkić prvi u kvalifikacijama brdske trke u Splitu

Automoto 15. jun 202421:34 0 komentara
Pi-Ar tim U. Brkića

Srpski automobilista dominirao je na stazi dugoj 4.100 metara kraj Splita, u kvalifikacijama za 27. "Nagradu Radošić-Malačka sv. Dujam 2024", koja se boduje za brdski šampionat Centralne Evrope (CEZ). Ukupno učestvuje 79 takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije, Mađarske i Srbije.

Uroš Brkić, jedini predstavnik Srbije u ovogodišnjem CEZ brdskom šampionatu, za volanom prototipa “Norma M20F” dominirao je u kvalifikacijama, zauzevši prvo mesto u generalnom plasmanu i u klasi CN E2/SC. Njegov rezultat od 2:21.51 minuta u prvom zvaničnom treningu bio je najbolji generalno.

„Imao sam skoro savršen dan“, izjavio je Brkić posle završenih kvalifikacija, čime ja najavio pobedu u nedeljnoj trci.

Arhiva U. Brkića

„Od prvog nezvaničnog treninga bio sam u visokom ritmu. Uspeo sam da zadržim vodeću poziciju. Nadam se još boljem rezultatu u nedeljnoj trci i novim bodovima, koji će mi pomoći da se približim vrhu tabele Centralno-evropskog prvenstva, gde trenutno zauzimam drugo mesto u mojoj klasi.“

Brkić je u poslednjoj vožnji imao peh na stazi, ali ga to nije omelo da na kraju bude najbolji.

“Zbog tehničkih problema takmičara koji je startovao ispred mene, zaustavljen sam od strane sudija u devetoj krivini. Kvalifikacije su prekinute, dok organizatori nisu raščistili stazu. Tu sam ostao oko tri minuta. Potom je odlučeno da me puste da odvezem vozilo do cilja, bez restrata, jer je reč o treningu, a ne o trci. Iako sam želeo u toj poslednjoj vožnji dana da postavim još bolje vreme i ispitam sve nedoumice, kako ih ne bi imao u nedeljnoj trci, usledio je prekid. Vreme iz te vožnje nije bilo merovadno”, objasnio je Brkić i iskoristio priliku da zahvali svima koji ga podržavaju u ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni, pre svega porodici, pratećem timu, generalnom sponzoru – kompaniji “Marinković-Hofmann”, Auto klubu Galax iz Beograda, čiji je član, sponzorima i svim ljubiteljima auto sporta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!