Vesniću treće vreme u kvalifikacijama trke u Nemačkoj

Automoto 15. jun 202423:35 0 komentara
Arhiva Pi-Ar tima ASK Vesnić

Promenljivi klimatski uslovi u Glasbahu, uz naizmeničnu kišu i sunčeve zrake, uticali su na rezultate tokom tri zvanična treninga, pred nedeljnu brdsku trku koja će da se boduje za Šampionat Evrope (FIA EHCC).

Najbrže vreme u kategoriji 1 – grupe 3 turing automobila ostvario je Italijan Antonino Miljolo za volanom „micubiši lensera EVO 9“ (2:26,383 minuta – 130,3 km na čas), ispred Slovenca Anžea Dovjaka u „hjundaiju i30 N TCR“ (2:28,862), i srpskog automobiliste u „audiju RS3 LMS“ (2:31,111).

Koliko su promenljivi vremenski uslovi uticali na vozače i performanse automobila, dovoljno govori činjenica, da su na prvom treningu, uz jaku kišu, svi vozači postizali vremena preko tri minuta.

Kad se pojavilo sunce, Miljolo je na drugom treningu ostvario najbolje vreme, bolje od Dovjaka i Vesnića, pa nije ni startovao na trećem treningu, gde je najbrži bio slovenački automobilista, ispred Vesnića.

Njih trojica su se izdvojila u generalnom plasmanu – grupe 3 automobila, gde je vodeći Miljolo sa osvojenih 100 bodova posle četiri održana trkačka vikenda, ispred Vesnića sa 69 i Dovjaka sa 63. Koliko su dominantni u odnosu na ostale rivale, svedoči podatak da četvrtoplasirani u generalnom poretku, Austrijanac Kristijan Švejger ima 28 bodova, ispred petoplasiranog Vasilija Jakšića iz Crne Gore sa 24.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!