Martin i Rou izbačeni sa Tura

Biciklizam 24. jul 201920:32 > 20:35
Bryn Lennon/Getty Images

Biciklista Ineosa Luk Rou i Toni Martin iz Jumbo-Visme završili su svoje učešće na ovogodišnjem Tur d‘Fransu posle 17. etape, pošto su ih organizatori izbacili sa trke.

U kasnijem delu etape njih dvojica su se našli jedan pored drugoga i čini se da je četvorostruki svetski šampion pokušao da odgurne Britanca sa druma, ali više detalja o incidentu nije poznato.

Povezano

Prvi čovek Ineosa ser Dejv Brejlsford je istakao da je odluka o isključivanju dvojice vozača preterana i da veruje da je bilo dovoljno da budu upozoreni.

Odlučeni su da izbace Tonija i Luka sa Tura i smatram da je to oštro, da budem iskren. Pregledao sam snimak, nema sumnje da je Toni ‚isekao‘ Luka, ali borio se za poziciju i to nije ništa drugačije od onoga što se viđa na većem broju etapa. Možda bi žuti karton bio dovoljan, ali crveni za obojicu je preterano“, istakao je Brejlsford.

Na Turu sada slede poslednje četiri etape, od toga tri u Alpima, tokom kojih će pasti odluka o pobedniku najveće trke na svetu. Prva od njih vozi se u četvrtak od Sen Žen de Morijena do Tinja duga 126,5 metara.