Tur u septembru, Điro i Vuelta se preklapaju

Biciklizam 6. maj 202014:27 > 14:31
Chris Graythen/Getty Images

Međunarodna biciklistička unija objavila da će Tur d’Frans startovati 29. avgusta, dok će preostala dva Gran Tura biti održana u oktobru i u nekom trenutku će se preklopiti.

Tri najveće trke na svetu su odložene zbog pandemije koronarivusa, a prednost među njima u novom kalendaru očigledno je dobio Tur.

Povezano

U Francuskoj su do 1. septembra zabranjena masovna okupljanja, a uprkos tome planirano je da najveća trka na svetu bude vožena od 29. avgusta do 20. septembra. Ministarka sporta Francuske Roksana Maračineanu je u utorak istakla da nije sigurna u održavanje Tura, ali vladajuće telo svetskog biciklizma planira da se drži trenutnog rasporeda.

Po istom planu, Điro će biti na programu od 3. do 25. oktobra, dok će Vuelta biti vožena od 20. oktobra do 8. novembra.

Biciklistička sezona bi trebalo da bude nastavljena posle prekida 1. avgusta jednodnevnim klasikom Strad Blanš u Italiji, a da se završi Vueltom, čije trajanje će biti skraćeno za tri dana.

Jednodnevne velike trke dobile su nove termine, pa će Milan – San Remo biti vožena 8. avgusta, Lijež – Bastonj – Lijež je planiran za 4. oktobar, a Trka oko Flandrije 18. oktobra. Najveći klasik Pariz – Rube bi trebalo da bude održan 25. oktobra.

Svetsko prvenstvo na drumu u Švajcarskoj zadržalo je svoj prvobitni termin od 20. do 27. septembra.