Điro: Pogačar kralj planina, hita ka trijumfu

Biciklizam 21. maj 202417:55 4 komentara
Tadej Pogačar
REUTERS/Ciro De Luca

Slovenački biciklista Tadej Pogačar pobedio je na 16. etapi Điro d'Italija i tako napravio još jedan veliki korak ka ukupnoj pobedi.

Potvrdio je Pogačar da je definitivno kralj planina. Treća takva etapa na ovogodišnjem Điru – treća pobeda. Nije ni čudo što već ima dva Tura u svom vlasništvu.

A ovom pobedom, na 16. etapi od Livinja do Santa Kristine Valgardene dužine 202 km na drugoj najvišoj etapi (4.350 m) napravio je veliki korak ka konačnoj pobedi na prvom Điru na kojem učestvuje. Ovom pobedom stekao je sedam minuta i 18 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Martinesa i veoma je teško očekivati da Kolumbijac može da sreže ovu razliku, iako su ostale još dve planinske etape.

Pogačar je stigao na cilj u vremenu dva sata 49 minuta i 37 sekundi. Iza njega bili su Đulio Pelicijeri i Martines sa 16 sekundi zaostatka.

Ovo je Pogačaru četvrta ovogodišnja etapna pobeda na Điru, čime se izdvojio na vrhu i u tom parametru. Priliku za petu, koja je takođe planinska, imaće već u sredu. Tada se vozi 17. etapa od Selva di Val Gardene do Paso del Brokona, dužine 159 km, uz maksimalnu visinu od 4.200 metara.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare