Pogačar: Evenepul može da pobedi na Turu, na pravom je putu

Biciklizam 14. dec 202216:58 2 komentara
Tadej Pogačar
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Dvostruki šampion Tur d'Fransa Tadej Pogačar smatra da je svetski šampion u biciklizmu Remko Evenepul imao izvanrednu godinu, ali da u narednom periodu može da beleži još bolje rezultate.

Evenepul je slavio na Vuelti, što je njegov prvi trijumf na nekom Gran turu, a što se tiče njegovih planova za narednu sezonu već je potvrdio da će se takmičiti na Điru. Pogačar je imao samo reči hvale za vozača Kvik-Stepa.

ČITAJTE I:

„Remko je bio fantastičan ove godine, ali sledeće može da bude još impresivniji. Na pravom je putu. Slavio je na Trci oko Španije, Tur nije mnogo drugačiji. Ako je mogao da pobedi na nekom Gran Turu, verujem da može da bude najbolji i na prestižnoj biciklističkoj trci“, rekao je Slovenac.

Pogačar je pobedio na Trci oko Francuske 2020. i 2021. godine, a prethodne sezone je najbolji bio vozač Jumbo-Visme Jonas Vingegor.

„Imao sam jednu od najboljih sezona. Zadovoljan sam učinkom, ostvario sam veliki broj pobeda i pamtiću brojne blistave trenutke. Ako ne uspem da budem najbolji na narednom Tur d’Fransu, sigurno ću pokušati i u narednim godinama“, zaključio je vozač tima UAE.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare