Roglič ostaje jedan od trojice vođa Jumbo-Visme na Turu

REUTERS/Benoit Tessier

Sportski direktor Jumbo-Visme Merijn Zeman rekao je da njegov tim planira da se drži prvobitnog plana za ovogodišnji Tur d’Frans i ima trojicu vođa.

Holandski tim je još u decembru objavio svoje planove, ali je u međuvremenu zbog pandemije koronavirusa najveća biciklistička trka odložena za kraj avgusta i septembar. Tada će Jumbo-Vismu predvoditi Primož Roglič, Tom Dimulan i Stiven Krejsvejk.

Cilj za Tur ostaje kakav je i bio. Ne vidim zašto bi naš sastav tima bio drugačiji“, rekao je Zeman.

Povezano

Zeman je istakao da će konačan sastav tima biti određen pošto se popuste mere uvedene zbog pandemije, a da će sve zavisiti od fizičke spreme vozača.

Moramo da vidimo kako su vozači prebrodili ovaj period i ustanovimo da li su spremni da dostignu najbolju formu na Turu. Nemamo pripremne trke kao obično, kako bismo videli vozače kako se trkaju, ali sam uveren da će voziti dobro. Ništa još nije finalizirano, ali je naš veliki cilj da odemo na Tur i pokušamo da pobedimo. Nadam se da će plan koji organizatori imaju biti moguće ostvariti, a s obzirom na okolnosti biću zahvalan ako budemo mogli samo da se trkamo i vozimo te divne trke. Za mene je to najvažnije“, istakao je Zeman.

Dimulan je već izrazio zabrinutost zbog nedostatka treninga na većim visinama jer ne može da napusti Belgiju, a Zeman je istakao da će svakako biti napravljene određene izmene u pripremama u zavisnosti od mera koje je svaka zemlja odredila.

Moje mišljenje je da ćemo morati da se bavimo stvarima kako šta dolazi na red. Ako putovanja nisu moguća, onda ćemo drugačije morati da razmišljamo o formi vozača. Možda bismo mogli da imamo manji kamp pre Tura, možda i nekoliko individualnih. Možda to neće biti moguće, a ako tako bude moraćemo da prihvatimo. Vlade zemalja su te koje određuju pravila“, naglasio je Zeman.