Evenepul potvrdio: Na Điru naredne sezone

Vesti biciklizam 30. nov 202216:26 0 komentara
Remko Evenepul
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Svetski šampion u biciklizmu Remko Evenepul saopštio je da će učestvovati na Trci oko Italije sledeće godine.

„Takmičiću se na Điru 2023. Veoma sam uzbuđen jer ću kao šampion sveta nositi majicu u duginim bojama. Išao sam u izviđanje rute, zabavljam se zajedno sa sportskim direktorom tima Davideom Bamatijem. Nadam se da ću uskoro biti ponovo u Italiji. Voleo bih da nas podržite u velikom broju, verujemo da ponovo možemo da ostvarimo dobar rezultat“, rekao je vozač ekipe Kvik-Step.

BICIKLIZAM:

Evenepul je slavio na Vuelti, što je njegov prvi trijumf na nekom Gran turu, a od tada se dugo spekulisalo da li će sledeće sezone učestvovati na Điru ili Tur d’Fransu. Belgijanac je prethodno učestvovao na Điru prošle godine, ali je morao da odustane pošto se nije dovoljno oporavio od preloma karlice.

„Želim da pobedim na sva tri Gran tura, to je moj najveći san. Verujem da mogu da budem veoma uspešan. To je veoma bitno za moje samopouzdanje i budućnost, kao i perspektivu ekipe. Ponovo ćemo pregledati sve što smo uradili pred minulu Trku oko Španije, napraviti plan za budućnost i pripremiti se sa Điro i Vueltu“, rekao je 22-godišnjak.

Evenepul će imati veliku konkurenciju na Trci oko Italije u vidu vozača Ineos Grenadijersa Gerenta Tomasa i Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme. Slovenac Tadej Pogačar neće učestvovati , pošto želi da se takmiči na Turu i pokuša da ponovo bude najbolji na najprestižnijoj trci. Vozač Emirejts tima je 2020. i 2021. već dva puta bio na najvišem stepeniku pobedničkog postolja na Jelisejskim poljima, gde je trijumf ove godine proslavio vozač Jumbo-Visme Jonas Vingegor.