Saračević za SK: Samo da se ne ponovi Slovenija

sport klub

Godina iza nas bila je turbulentna za njega, sam tvrdi. Započeo ju je kao trener Dubrovnika, potom je postao pomoćni trener reprezentacije, a potom se našao na klupi Zagreba. U pitanju je Zlatan Saračević, istinska rukometna legenda ovih prostora.

Sa reprezentacijom Hrvatske želi do evropskog trona jer mu samo ono fali, pošto je bio svetski šampion sa Jugoslavijom, a olimpijski sa Hrvatskom. Na Šampionatu ‚Starog kontinenta‘ najdalje je stigao 1994. godine, kada je sa ‚Kaubojima‘ stigao do bronze.

Za početak intervjua za Sport Klub, Saračević se osvrnuo na godinu iza nas.

Godina je bila turbulentna, bio sam trener Dubrovnika, potom sam postao pomoćni trener reprezentacije, a sada sam i trener Zagreba. Radi se, dobro je, a što se tiče godine svima je u sećanju Francuska, nesrećni poraz i četvrto mesto, koje je uspeh, ali svi smo očekivali više“, naglasio je Saračević.

Hrvatska je u polufinalu planetarnog šampionata poražena od Norveške posle produžetaka sa 28:25, a u borbi za treće mesto u trileru je bolja od nje bila Slovenija.

Nadam se da se nikada neće ponoviti Slovenija, ko zna šta će biti, mi se spremamo da se to ne desi“, naglasio je Saračević.

Alex Grimm/Getty Images

Saračević je pre mesec i po dana preuzeo Zagreb i peti je trener tog kluba za poslednjih godinu dana.

S jedne strane, bio je izazov, ali je ekipa odmah reagovala kako treba, krenulo je nabolje, ima mnogo posla, nismo mogli ni previše da menjamo jer smo za mesec dana odigrali sedam utakmica“, istakao je Saračević, a potom se osvrnuo na promene u timu koje mnogi najavljuju, „Nešto će se menjati, ali ja sam na terenu, šta dobijem, pokušam od toga da napravim šta mogu. Uprava je ta koja radi, ja ne mogu da biram“.

Rukometna javnost u Hrvatskoj trenutno je u potpunosti okrenuta Evropskom prvenstvu čiji će biti domaćin od 12. do 28. januara.

Ne mogu da kažem da žalim, sve što je zdravo i što valja je tu. Mi smo tokom dve faze priprema probali 47 igrača, iz toga treba da se izabere 20, pa 16 koji će igrati. Najvažnije je zdravlje“, naglasio je Saračević.

Na pitanje da li Hrvatska može do krova Evrope, Saračević je jasno odgovorio:

Možemo da je sanjamo, želimo da je sanjamo, sve ćemo uraditi da dođe, a šta bude, bude“.