Jevtović za SK: Igranje u Zvezdi san, čekam dogovor

Blog ostalo 30. maj 201810:37 > 10:47
Trond Tandberg, Getty Images Sport

U februaru je bio viđen u Ljutice Bogdana. Mnogi mediji u Srbiji tada su ga promovisali u veliko pojačanje Crvene zvezde. Na kraju, posao nije realizovan.

Nekoliko meseci kasnije, „romansa“ između krilnog igrača Anatlije Milan Jevtovića i Crvene zvezde mogla bi da ima srećan kraj.

Obostrana želja postoji, 24-godišnji igrač je spreman da se odrekne turskog novca i života u prelepom letovalištu na obali Sredozemnog mora, zarad Beograda i igranja u Zvezdi.

Ipak, potrebno je preskočiti najveću prepreku – zahteve turskog kluba, sa kojim Jevtović ima ugovor do 2020. godine. Upravo je dogovor na relaciji Zvezda-Antalija bio glavni razlog što šampion Norveške sa Rozenborgom zimus nije stigao na stadion „Rajko Mitić“.

Zimus sam se vratio sam se u Antaliju sa pozajmice u Rozenborgu, javio se na početak priprema, ali sam očekivao transfer u Crvenu zvezdu. Željno sam iščekivao da se klubovi dogovore, zahtevao sam od trenera da me ne stavlja da igram, računajući da ću preći u Zvezdu, ali je kraju je sve propalo. Vreme je prolazilo i ja sam počeo sa mečevima za Antaliju„, započeo je priču Jevtović za Sport Klub.

Izostanak dogovora između dva kluba nije jedini razlog što posao nije realizovan. Iz ove perspektive, deluje i da je trka sa vremenom u finišu prelaznog roka izgubljena.

Čekalo se da Boaći od iz kluba. Isto je bilo i sa Srnićem, koji igra na mojoj poziciji. Međutim, Boaći je otišao kasno, Srnić je na kraju ostao, a ja sam u međuvremenu počeo da igram u Antaliji. Tada više nije bilo smisla da dolazim, pošto je Zvezdin tim za proleće bio formiran„.

U međuvremenu, Jevtovć je imao dobro proleće u Antaliji, crveno-beli su osvojili titulu u Srbiji i sada im sledi spremanje za kvalifikacije za Ligu šampiona. Velika je verovatnoća da srpski šampion u napad na elitno takmičenje krene sa brzonogim igračem.

Ponovo je aktuelno sve. Verujem da će Zvezda i Antalija da se dogovore oko obeštećenja. To je jedini uslov. Ja sam svoje dogovorio sa crveno-belima još pre 6 meseci. Verujem da će uspeti da se usaglase. Moji predstavnici, Milan i Ivan Dudić, u kontaktu su sa Zvezdom i Antalijom. Nadam se da će se brzo rešiti. Trebalo bi već u prvoj nedelji juna„.

S obzirom na važeći ugovor sa turskim klubom, Zvezda će za transfer morati da izdvoji određenu sumu novca.

Mislim da bi između 500 i 700 hiljada bilo dovoljno da Antalija pristane. Pre šest meseci bi me pustili i za 500 hiljada. Sada će možda više tražiti. Ako bude zapelo oko svega, ja ću otići u klub da insistiram na transferu, da izvršim pritisak. Mislim da neće biti problema, ali Zvezde mora da bude konkretna„.

Jasno je da su finansijski uslovi u Antaliji znatno viši od onih koje bi bivši igrač Borca, Bodo/Glimta i Rozenborga imao u Ljutice Bogdana. Platežnu moć dva kluba ne treba ni porediti. Ali, plata je u celoj priči najmanje važna, tvrdi Jevtović.

Crvena zvezda je san. To nema cenu. Prošle zime sam bio nadomak toga da taj san ostvarim, sada ponovo, ne želim da propustim priliku. Igranje u Zvezdi je nešto što je jednom za sva vremena. Hoću da se dokažem u svom klubu, da pokažem da vredim, da osvojim sve što se može osvojiti. Tu su i kvalifikacije za Ligu šampiona, mogu da zamislim samo kako je igrati te utakmice pred punom Marakanom„, kazao je on i dodao:

Mislim samo o Zvezdi. Dolazim u Srbiju sa porodicom, spakovao sam sve stvari. Samo da se ne vratim u Tursku. Supruga Ivana, sinovi Andrej i Matej mi predstavljaju najveću podršku u tome. I oni žele Zvezdu i Srbiju. Ipak je najlepše biti među svojima„.

Pored velike ljubavi prema Crvenoj zvezdi, Milan Jevtović ima dodatni razlog da zaigra u crveno-belom dresu. U tom slučaju, na terenu bi sarađivao sa kumom Brankom Jovičićem, borbenim vezistom Zvezde.

Svaki dan pričamo, pre svake i posle svake utakmice. Drago mi je što je uzeo titulu, kao da sam je ja osvojio. Priča mi i za trenera Milojevića, koliko je on zaslužan za sve, kako je uveo disciplinu otkako je stigao… Nadam se da ću i ja sarađivati sa sjajnim trenerom„, zaključio je brzonogi igrač za Sport Klub.