NFL favoriti: Nju Ingland, Filadelfija, Nju Orleans…

Blog ostalo 5. sep 201820:04 > 20:11
Jamie Squire, Getty Images Sport

Kao i svake godine kada startuje nova NFL sezona, znamo da će biti neizvesno i uzbudljivo u svakom kolu, ali takođe znamo da favoriti ipak postoje.

Dobri igrači na rosteru su itekako bitni da bi neka ekipa bila svrstana među favorite, ali nekad je dovoljno imati dobar sistem, dobar tim trenera i menadžera. Stoga ću ovu priču započeti od timova koji su nam pružili užitak u prethodnom Superboulu, Nju Ingland Petrotsa i Filadelfija Iglsa.

Šta više kazati o Beličeku i Brejdiju, o sistemu koji prigrli osrednji talenat i pretvori ga u Pro Boul kalibar. Svake godine su konkurentni, dominiraju svojom divizijom, sedam godina u nizu su igrali utakmicu za šampiona AFC, osam puta su bili učesnici Super Boula, osvojili su titulu pet puta, dovoljno da bi bili favoriti, zar ne ? Brejdi nema podršku istog hvatačkog korpusa, Edelman će propustiti četiri kola, ali ako su mogli da se oporave nakon odlaska Rendija Mosa, biće oni dobri i ove godine.

Mitchell Leff, Getty Images Sport

Iglsi su osvojili prvi Super Boul u svojoj istoriji, pokazali su da imaju tim koji je sačinjen od dobrih igrača, da imaju dobre rezerviste na svim pozicijama, ali i da imaju trenere koji su spremni da rizikuju zarad konačnog uspeha. U Fili sreća prati hrabre, a jedino pitanje je kada će Karson Venc biti zdrav da preuzme poziciju startnog kvoterbeka. Nik Fols je bio MVP Super Boul utakmice, a sada se očekuje od njega da vodi Iglse do Vencovog povratka, što nimalo ne umanjuje šanse Filadelfije da odbrani titulu.

Getty Images/Sean Gardner

Nju Orleans Sejntsi su predhodnu sezonu nesrećno završili u Minesoti, nakon hvatanja Stefona Digsa, ali ove sezone bi mogli da odu koji korak dalje. Kostur ekipe je ostao isti, novi igrači su samo ojačali sastav koji ima šanse da ponovo osvoji južnu diviziju NFC i pored suspenzije Marka Ingrama na četiri utakmice. Dru Bris neće igrati večno, a predstojeća sezona deluje kao idealna prilika za saigrače da mu pomognu u pohodu na drugi prsten.

Al Bello, Getty Images Sport

Kad već govorim o podršci ostatka tima, pravi primer su saigrači Leviona Bela, Antonija Brauna i Bena Rotlisbergera. Velika trojka Pitsburg Stilersa još uvek nije osetila draž igranja u Super Boulu, u finalu AFC su igrali samo jednom, ali svake godine u jednom trenutku deluje da bi oni mogli da budu taj tim. Odbrana jeste mana ovog tima, na mlađim igračima je da daju sve od sebe ove sezone i da pomognu trojici nosilaca igre da donesu Stilersima sedmi Lombardijev trofej.

Dustin Bradford/Getty Images

Minesota je možda bila iznenađenje u toku prethodne sezone, ali ove godine ni u jednoj utakmici nisu autsajderski tim. Dolazak Kirka Kazinsa je povećao šanse Vikinga da odu korak dalje, do Super Boula i možda prvog Lombardijevog trofeja. Dalvin Kuk se oporavio od povrede, Stefon Digs i Adam Tilen su spremni da ponove produktivnost, a odbrana je cele 2017. godine radila svoj posao. Samo Iglsi su uspeli da postignu više od 30 poena protiv Minesote, i to baš u finalu NFC.

Gregory Shamus, Getty Images Sport

Atlanta Falkonsi su 2016. godine igrali Super Boul meč, delovalo je da će osvojiti prvu titulu u istoriji franšize, ali su Petriotsi imali druge planove. Tim koji je tada bio dobar, ali mlad, sada ima dovoljno iskusnih igrača na svim pozicijama, a talentovane novajlije, među kojima je Kalvin Ridli ističu Falkonse u prvi plan u NFC. Prethodne sezone svoj put ka Super Boulu su završili u Filadelfiji, nakon poraza od 15:10, što govori da nisu daleko od željenog cilja.