„Dok sam bio u Zvezdi najviše sam želeo da pobedim Partizan“

Blog ostalo 28. apr 202210:00 > 21:34 2 komentara
Duško Vujošević
Printscreen

U novoj epizodi našeg serijala "Sport kakav pamtimo" gost je proslavljeni trener Duško Vujošević.

Vujošević, između ostalog, otkriva i kako je napustio Partizan 1991, samo godinu dana pre osvajanja evropske titule i završio na klupi najvećeg rivala Crvene Zvezde.

POVEZANO

Iako je crno-bele odveo u finale plej-ofa domaće lige i premašio očekivanja, bio je primoran da se rastane sa klubom zbog problema koji su kulminirali u drugom delu sezone.

„Sa Paspaljem je bio veliki problem. U NBA je moglo da se ide bez obeštećenja. Partizan nije imao pravne mogućnosti da spreči njegov odlazak. On je osećao da nema obavezu da plati klubu obeštećenje. Rekao sam mu: Ne priliči tebi da ideš na takav način.

Ali nije hteo da plati. Otišao je tamo i nije se dobro snašao iako je bio najbolje krilo Evrope. Kada se vratio ovde, čekala ga je obaveza prema Partizanu. Da je platio obeštećenje kada je odlazio iz Partizana, onda bi mogao da ide gde god hoće. Ali je morao da ostane u Partizanu.

Kada je video šta je izgubio, počeo je da se ponaša nervozno. Uticao sam da se napravi korekcija njegovog ugovora, što mi je Kićanović zamerio. Savetovan od strane nekih ljudi, Paspalj od sredine prvenstva počinje da se ponaša drugačije. Neće da trenira ozbiljno, destruktivan je, nisam znao šta radim. Čovek za čiji dolazak u Partizan sam i ja bio zaslužan počinje tako da se ponaša.

Klub ne reaguje, čitav taj problem doprinosi sitnjenju mog autoriteta. Igrači zameraju i meni što ne reagujem. Kad sam ga stavio na klupu u finalu sa Jugoplastikom, jedan od igrača je po izlasku sa terena stao ispred mene i pokazao publici broj 14, što se odnosilo na Paspalja i njegovo neigranje.

Kako su se ti problemi otvorili, meni je Kićanović rekao da bi trebalo da ponudim ostavku. Ja sam to i uradio.

Ljut sam otišao iz Partizana 1991. To što je Partizan posle toga sa Željkom Obradovićem postao šampion Evrope ne može naknadno da opravda njihovo ponašanje prema meni i nepoštovanje određenih dogovora.

Kada sam otišao u Zvezdu, najviše sam hteo da dobijemo Partizan. Iz neke želje za osvetom. Neke uspehe Partizana nisam gledao sa velikim oduševljenjem. Tako je to kad trener ode iz nekog kluba. Sada često u mojim intervjima stavljaju da ja navijam za Zvezdu. Ja to nikada nisam rekao. Samo sam rekao da ja kad nigde ne radim, navijam za Partizan. A kad negde radim navijam, za klub gde radim. Ali urednicima je uvek atraktivno da nešto izmene. Tog momenta sam zaista navijao za klub u kome radim, a to je bila Zvezda. I želeo sam do dobijem Partizan sa velikom strašću“ objasnio je Vujošević.

Celu emisiju pogledajte u četvrtak od 21:25 na SK 1.