„Išao sam težim putem, sestra me je uvela u košarku“

Blog ostalo 18. jan 202210:00 > 11:12 0 komentara
Danilo Tasić
KK FMP Meridian

U ABA ligu ušao je na mala vrata. Od Vršca, preko niškog Konstantina do FMP iz Železnika išao je zaobilaznim putem. Kada je dobio poziv trenera Nenada Stefanovića brzo su se dogovorili o ulozi u timu. Odličnu sezonu u Levskom krunisao je dolaskom u ekipu iz Železnika, a u razgovoru za Sport klub otkrio je i ko mu je najveća podrška. Košarkaš FMP Danilo Tasić ispričao je svoj put do ABA lige.

Dres Konstantina nosio je od 2011. do 2016. godine, usledili su Dinamo iz Bukurešta, AEK, Stal, Voluntari, Pitesti i Levski.

Dvadesetosmogodišnji košarkaš je prošlog leta dobio poziv trenera FMP Nenada Stefanovića, a o lakom dogovoru njih dvojice sada najbolje govore rezultati – kako individualni, tako i timski. FMP je peti na tabeli, ima 10 pobeda i samo tri poraza u regionalnom šampionatu.

Tasić je ove sezone na 13 utakmica ABA lige prosečno beležio 13.2 poena, uz 5.7 skokova i 2.4 asistencije.

„Mene je ta ponuda zatekla, ja sam sa porodicom bio na moru i čuli smo se ‘kouč’ i ja. On je zvao agenta prvo, agent mene i na kraju smo se trener i ja čuli. Ispričao mi je njegovu ideju, moju ulogu, meni se to sve svidelo i realizovali smo to jako brzo, dogovorili smo se u dva tri dana. Došao sam i stvarno je sve tako kako smo pričali, sada to o čemu smo pričali i jeste moja uloga, to smo ostvarili i zadovoljstvo mi je što sam u FMP“, počeo je Tasić za SK i dodao:

„Meni je to sve bilo malo neverovatno jer sam do sada uvek bio najmlađi u timu ili među mlađima. A sada kada me je trener pozvao, bilo mi je čudno što sam već došao u tu fazu da sam među starijima. Očekivalo se da ja budem taj neki stariji igrač koji će da pomogne mlađima, da drži ekipu, svlačionicu. I meni je to bila malo nova uloga, ali prija mi ta uloga i mislim da sam se lepo snašao. To pokazuju i dosadašnji rezultati“.

Danilo Tasić
KK FMP Meridian

Tasić je istakao i da košarkaška javnost nije očekivala mnogo od mlade ekipe, sa novim trenerom i stručnim štabom.

„Mi kada smo se skupili dosta ljudi je reklo da to nije to, da smo mlada, neiskusna ekipa, da tu nema kvaliteta. Nismo se mnogo obazirali na to, imali smo poverenja u trenera, on nam je dao dobar rad. Svi smo nekako verovali u to što radimo, ali da li smo verovali u ove rezultate… Nismo. Ali bog nagradi rezultatima rad koji smo uložili, a uložili smo veliki rad. Prvi cilj je bio opstanak, a sada kada smo to već ostvarili, pritisak je sve manji i sve je lepše i lepše igrati“.

Motivaciju za treninge, koje baš i ne voli, pronalazi u dobrim rezultatima koje vidi kao nagradu.

„Iskreno, težak je rad baš. Ja spadam u malo starije, pa nama malo progleda kroz prste, pa izađemo i malo ranije sa treninga, ali zna se. Ujutru dva do tri sata trening i uveče dva sata treninga. Veliki je rad i tako i treba za mlađe igrače. Meni je bilo malo teško u početku dok se nisam navikao. Iskreno, i ne volim baš da treniram, ali navikao sam se i video sam da mi je to pomoglo. Kada vidite da nešto ide dobro, morate da se podredite tome i da radite. Sada imamo rezultate“.

Ko mu je najveća podrška, šta očekuje na ličnom i timskom planu do kraja sezone, kakve su mu ambicije i koji period karijere je na njega najviše uticao?

Kompletan razgovor sa Danilom Tasićem pogledajte OVDE: