Mladi fudbaler Bajerna za SK: Uskoro ću debitovati za Srbiju

Skener 10. jan 202114:00 > 14:02 18 komentara
Nemanja Motika
Privatna arhiva

Nedavno se pojavila informacija da su fudbaleri Bajerna braća Nemanja i Nikola Motika odabrali da igraju za omladinske selekcije Srbije, iako su do nedavno nastupali za Nemačku. Stariji od njih, Nemanja, koji je rođen u martu 2003. godine u Berlinu, u razgovoru za Sport Klub otkrio je zašto su odlučili da promene reprezentaciju za koju će igrati.

Moj godinu dana mlađi brat Nikola i ja smo rođeni u Berlinu, ali roditelji su nam Srbi. Otac je poreklom iz Nišićke visoravni, koja se nalazi blizu Sarajeva, dok je majka iz Vranja. Imamo kuću u Bijeljini u koju odlazimo kada nam obaveze dozvole, baš kao što i često dolazimo u Srbiju„, rekao je Nemanja na početku razgovora.

SK Paketić 21

Braća Motika su prve fudbalske korake napravili u Herti.

Počeli smo da treniramo fudbal u Herti i vremenom svojim igrama skretali pažnju na sebe. Ja igram na poziciji levog krila i desetke, dok je Nikola defanzivni vezista. Dobijali smo ponude drugih klubova, međutim, nismo želeli uopšte da ih razmatramo„.

Ipak, 2017. godine je stigla ponuda koja se ne odbija… Kada najveći klub u Nemačkoj zove, ne ostavlja vam dilemu šta da učinite, iako znate da vas tamo čeka paklena konkurencija, već od najmlađih selekcija.

Tada smo dobili ponudu Bajerna. Odlučili smo da se komplet porodica preseli u Minhen, što se i desilo. Sada ja nastupam za selekciju A-Juniora, što je ekvivalentno selekciji starijih omladinaca u Srbiji, dok moj brat igra za selekciju B-Juniora„.

Nikola i Nemanja Motika
Privatna arhiva

Nemanja, koji je već nastupao za omladinske selekcije reprezentacije Nemačke, nedavno je odlučio da promeni svoju odluku i u budućnosti predstavlja zemlju svog porekla.

Odigrao sam par utakmica za selekciju Nemačke, ali to nije to. Bratu i meni je Srbija u srcu. Kada su ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije napravili prvi kontakt sa nama, mi nismo imali dilemu za koju reprezentaciju želimo da igramo„.

Kontakt je uspostavljen tek pre par meseci…

Pre pola godine Dušan Gelić i Goran Grkinić iz FSS su kontaktirali našeg oca sa željom da nastupamo za omladinsku reprezentaciju Srbije. Ne znam tačno ko im je rekao za nas, ali u Nemačkoj postoji mnogo skauta, tako da verujem da nas je neko od njih zapazio, a potom se raspitao o nama. Pošto smo prihvatili da igramo za Srbiju usledio je poziv za okupljanje reprezentacije, ali nažalost zbog koronavirusa, nismo dobili dozvolu kluba da se odazovemo. Ipak, odluku smo doneli i očekujem da ćemo uskoro debitovati. Svakako želim da se zahvalim ljudima iz FSS što su nas zvali„.

Svake godine sve više srpskih reprezentativaca nastupa u Bundesligi, ali ih nema u Bajernu, što bi moglo da se promeni u bliskoj budućnosti.

U svojoj karijeri imam dve želje, da nastupam za prvi tim Bajerna i fudbalsku reprezentacije Srbije, na čemu svakodnevno radim„, rekao je za kraj razgovora Nemanja Motika.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare