Sa ivice bazena: Pogled u nebo, šta ako zagrmi u Beogradu…

FOTO 31. maj 202311:02 0 komentara

Pričam sa drugarima iz vaterpola. Neke znam preko 30 godina. Sa bazena. I pitanje je, srpsko, „može li Novi Beograd do prvog trona u drugom pokušaju“. Mišljenja podeljena, razlozi dobra forma u finišu, jaka imena sa jedne a turbulentna sezona, veliki pritisak, kvalitet ostalih sa druge strane.

Povezane vesti

I to je naše pitanje. Ali u utorak, na konferenciji za medije, pitanje svih pitanja je bilo:

„A vreme? Kakvo će biti vreme u Beogradu?“.

Uobičajena naša prognoza glasi: „Biće sunčano sa intervalima kiše i grmljavina, od 12 do 27 stepeni, obucite se lagano ali slojevito….“. Ne može da se promaši.

Igor Milanović kaže da igranje po kiši i vetru u Beogradu može da bude čudno. Vlada Vujasinović, trener Vuljagmenija, koji se najslabije kotira dodaje da njemu vremenske neprilike uopšte ne bi smetale jer bi se razlika u kvalitetu smanjila. I tako redom.

Igor Milanović
Dusan Milenkovic/Starsport

Uostalom veliki broj igrača je bio u junu 2019. na beogradskom Tašmajdanu kada je nevreme često menjalo kompletan program, utakmice sa otvorenog prebacivalo na zatvoreni bazen, kada je krov u holu sa pres centrom popustio i prolio se i kada su Srbi i Hrvati pred punim tribinima, po žestokom pljusku, odigrali finale koje sada nazivamo epskim.

Sve mečeve završnog turnira, koji će biti održan na bazenu 11. april u Novom Beogradu, gledajte na Sport Klubu.

Šta sve može nevreme? Ako pada kiša nikom ništa, ako grmi svi moraju iz vode. U Portugaleteu 2007. je grmljavina naterala organizatore da poslednje kolo bude u hotelskom bazenu. Za rekretaivce i penzionere. Godinu dana kasnije na fajnal foru u Barseloni zbog kiše na tribinama nije bilo nikoga. Ali nikoga. Pitajte Vujasinovića.

Na presu se priča o vremenu gura u drugi plan. Igra je važna. Godine čine svoje pa konstatujem u sebi da ih sve dobro poznajem, da sam o svim trenerima pisao i dok su bili igrači. Tako sam radio prve utakmice Fatovića i Vujasinovića za reprezentaciju stare Juge, o Milanoviću i Gociću da ne pričam. Poznavao sam oca Vjekoslava Kobeščaka. Rekoh godine čine svoje ali zato imam priliku da ovde pišem šta poželim, da se ne bavim više isključenjima, odbranama, golovima… Nije loše.

Fatović me u šali upoznaje sa kapitenom Peroneom.

„Sada je malo mlađi,“ kaže za igrača koji je obeležio vaterpolo epohu.

Vladimir Vujasinović
Dusan Milenkovic/Starsport

Leka Ivović vazda raspoložen:

„ Idemo po treću za redom. Što da ne možemo“.

Grk u redovima Novog Beograda Vlahopulos se javlja rečima:

„Dobrodošli u Beograd…“

Četvrtfinale

Sreda: Barseloneta – Jug 15:30, Novi Beograd – Olimpijakos 17, Breša – Vuljegmeni 18:30, Pro Reko – Ferencvaroš 20.

Biće interesantno, Milanović i Filipović sa Olimpijakosom protiv Novog Beograda sa Vlahopulosom i Skumpakisom. Možda i ne treba da se kaže ali moje relacije sa Filipom nisu kao što su bile u proteklih 20 godina pa i ne tražim neke izjave. To ti je nekad i sad.

Završi se konferencija, novinari rade svoje, fotoreporteri takođe. Traže da se pored pehara slikaju Milanović, Gocić i Vujasinović. Raspoloženi i nasmejani. Večeras će već biti drugačije.

Umiven, sjajno uređen bazen 11. april čeka publiku. Prima blizu 3000 gledalaca. Vredi doći i videti.

„Dođi bre, ako bude kiša imaš mesto u pres centru. Sa posluženjem,“ poručuje Jova Karanović siva eminencija u odnosima NBG sa medijima.

Zvuči primamljivo. Mada, otišao bih i bez toga. Sa pogledom u nebo i zbog vremena i zbog Novog Beograda.

Toliko.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!