Sa ivice bazena: Veliki Leka za sva vremena!

Blog ostalo 4. jun 202311:12 2 komentara
Aleksandar Ivović, Pro Reko
Aleksandar Ivović; Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

U junu 2006. srpsko - crnogorska reprezentacija je krenula na Svetski kup u Budimpeštu, na svoje poslednje zajedničko putovanje. U autobusu Aleksandar Ivović, tada 20-godišnjak koji obećava i koji nije bio ni blizu najboljeg sastava.

Tada je u autobusu organizivano klađenje na prvi rezultat SCG na fudbalskom SP. Tada igrač, danas gradonačelnik Aleksasandar Šapić je dao svoj sud i zatim pitao da li je neko rekao njegov rezultat. Leka je stidljivo digao ruku, na šta je stigla direktiva:

„Leko, menjaj“.

Leka je promenio, uzgred obojica su promašili. U subotu uveče bi siva eminencija Novog Beograda, gradonačelnik, sigurno mnogo dao da je mogao da opet utiče sada na 37-godišnjaka da promeni igru u odbrani, da zaboravi da cepa mrežu, da nekom drugom prepusti organizaciju igre.

Leka je igrao kao car, uništio je golmane Novog Beograda, dobio duele sa centrima, pokazao da godine ne čine nište. Kao što je rekao Miloš Ćirić, njega obožavaju. Istinu reći, teško je takvog grmalja velikog srca ne obožavati. Vođa u pravom smilsu, tip koji na svoja pleća prima teret i omogućava drugima da rasterećeni igraju svoju igru. To je Leka.

Leka je uostalom tip na koji je Šapić tipovao pre dve godine kada je pravio drim-tim. Nije uspeo, Ivović je uzeo dva trofeja, da je došao u NBG ko zna šta bi bilo.

Poslao sam mu čestitku, rekao da sam konačno shvatio da je veliki igrač. U šali naravno.

„Tek sad? Onda sam sve pogrešno radio ako si ti tek sada, na kraju, to shvatio“ u šali je odgovorio omiljeni vaterpolo lik.

Nije se libio da u TV kamere ispriča šta misli o slučaju Mandić. Ne bi me čudilo da je on bio taj koji je poveo kratko ali ubitačno skandiranje koje su prihvatili ostali Rekovci:

Foto: Miodrag Todorović

„Manda, Manda….“

Siguran sam da se ne libi da treneru Suknu kaže šta misli, da ga Felugo i društvo pitaju za savet. I siguran sam da će naći način da i naredne sezone povede Reko po 12. trofej, svoj šesti. Koliko god to nama, navijačima srpskih klubova ne prija. Pred jednim Lekom, za sve što je uradio i kako se ponašao, kapa dole.

Toliko