Sa ivice bazena: Vujas dozvao i pobedio nevreme, a večeras?

FOTO 1. jun 202311:19 0 komentara

Njegova računica je bila jasna, nevreme i prekidi utakmice na bazenu "11. april" zbog grmljavine će sigurno više šteteti kvalitetnijem protivniku, nego njegovom Vuljagmeniju. Malo ko je verovao da će u momentu kada su munje parale nebo nad Novim Beogradom grčki tim voditi protiv favorizovane Breše rezultatom 8:6 i biti ekipa koja se apsolutno pita o svemu.

Povezane vesti

Šta li je tada mislio junak ovog teksta Vladimir Vujasinović kada je dobio direktivu od ljudi u belom pod kabanicama da napusti bazen sa igračima.

„Bili smo u dobrom trenutku. Oni su dobili vreme da se dogovore, promene taktiku. Pokazali smo karakter, sve izdržali i zasluženo pobedili,“ rekao je vidno zadovoljni Vujasinović posle meča koji je njegov tim dobio 11:10.

To je bila senzacija prvog dana završnog turnira Lige šampiona. Sve drugo ipak očekivano uz kvalitet igre koji je bio u senci velikog grča.

Sreda na bazenu „11. april“

Polufinale: Barseloneta – Novi Beograd 17, Vuljagmeni – Pro Reko 20.

Od 5. do 8. mesta: Jug – Olimpijakos 15:30, Breša – Ferencvaroš 18:30.

* Sve prenose gledajte na Sport Klubu 2.

Tako se Barseloneta mučila sa oslabljenim Jugom i do 11:9 stigla uz ogromne napore. Imali su Španci protiv sebe sjajnog golmana Popadića, imali su Španci u sebi loše izvođače peteraca, jedan od četiri ali su imali i Peronea koji je sa dva poteza omogućio saigračima da pogode mrežu i naprave razliku.

Novi Beograd
Dusan Milenkovic/Starsport

Jug se bez Fatovića i Kržića pokazao jako dobro. Rasterećeni su odigrali po tradiciji hrabro, bez respekta. Ali…

„Izbrojao sam bar pet situacija kada je Jug drastično oštećen,“ pričao je u pres centru novinar dubrovačkog Vjesnika, vaterpolo znalac Tonči Vlašić a sve to potvrđivao Andrija Martić tvorac sjajnih tekstova na svom statusu i Dance.hr.

Da su u pravu potvrdio je i Vjekoslav Kobeščak. U jednom trenuku veliki trener je tako sočno opsovao da se čulo do Tašmajdana. Ali, besan na sudije je samo izašao sa bazena.

„Nismo baš mogli, ali bilo je dobro. Pazi, imamo neke klince koji su prvi put na ovakvom takmičenju,“ rekao je Maro Joković, legenda Dubrovčana.

U duelu Novi Beograd – Olimpijakos velike role kroz minijature su ostvarili Vlahopulos, pa neverovatni Granados, onda Drašović i junak susreta golman domaćih Žoao Pedro. Za njega kažu da ga ne remete ni kiksevi ni sjajne odbrane.

Tako je primio u poslednjem sekundu prve četvrtine gol od Funtulisa sa deset metara, za 6:6. Šok za sve osim za njega. U trećem je spustio roletne, doveo do očajanja rivala i skupio 17 odbrana.

Breša
Vaterpolisti Breše; Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

„Pravi Brazilac“ bio je komentar sa tribina.

Olimpijakos je razočarao. Sa lošim Bijačem, sa pokušajima pojedinaca da izvade kestenje iz vatre delovao je rastrzano, loše. Međutim nedostajala je atmosfera za pobedu. Nije tu bilo ničega za buzuki.

Pro Reko je odradio profesionalnu odbranu, delio blok za blokom i Ferencvaroš je prošao kako je i znao da će proći. Trijumf 8:4 je za Italijane bio lagan posao.

„Došli smo korak po korak. I niko ne sme da se potceni,“ rekao je naš čovek u redovima Đenovljana, Suknov trener, Miloš Ćirić.

Aleksandar Ivović, Pro Reko
Aleksandar Ivović; Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Večeras će Vuljagmeni na drugog Italijana Pro Reko. U Đenovi Vujasinović ima zvanično „Ključ grada“. Priznanje koje nema svako. Zovu ga Sindako (gradonačelnik). Bio je igrač, trener a zatim i rival. Hoće li Vujas naći ključ za večeras?

„Ove godine smo sedam puta igrali protiv najboljih timova. Nikada nismo izdržali čitav susret do ovog meča sa Brešom. Treba da vratim u normalu igrače koji su presrećni, da vratim i mene takođe presrećnog. Verujem da ćemo opet dati sve od sebe i igrati do kraja. Naučeni smo da budemo pod pritiskom u sportu, tako sam vaspitan. A da smo uradili veliku stvar, ušli u top četiri, jasno je kao dan. Ponavljam bili smo od početka do kraja jaki,“ zaključio je Vujasinović.

Neko bi rekao ako opet zagrmi eto Vujasu šanse protiv nekad njegovog Pro Reka. U utorak je pobedio nevreme.

Pro Reko, Ferencvaroš
Dusan Milenkovic/Starsport

U 17 sati Novi Beograd protiv Barselonete igra za svoje drugo finale. U bazenu velika imena, šanse podjednake ali se čini da je srpski prvak u, kako se to sada popularno kaže, u dobrom momentu. Ali i Španci će biti rasterećeniji. Biće odličan meč.

I na kraju, organizacija je perfektna. Šteta je samo što tribine nisu pune, valjda će biti bolje. A prenosi su na Sport Klubu 2.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!